Floridan Eetu Luostarinen teki kauden kolmannen maalinsa tappiollisessa ottelussa Chicagoa vastaan.

Patrik Laine ei päässyt tehoille paluuottelussaan.

Patrik Laine ei päässyt tehoille paluuottelussaan. Kuva: James Guillory / Reuters

Helsinki/Columbus

Jääkiekon NHL:ssä Arizona Coyotesin suomalaispelaajat nappasivat syöttöpisteet, kun joukkue otti kauden toisen voittonsa vierasottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta 6-3.

Suomalaispelaajista tehoille pääsivät Arizonan Juuso Välimäki ja Matias Maccelli.

Runkosarjan ensimmäisen ottelun jälkeen kyynärpäävamman vuoksi sivussa ollut Columbuksen Patrik Laine palasi viimein kaukaloon. Suomalaishyökkääjä sai reippaat 24 minuuttia jääaikaa ja laukoi kuusi kertaa maalia kohti.

Arizonan Shayne Gostisbehere aloitti maalinteon ylivoimamaalilla ensimmäisen erän puolivälissä, ja erän lopulla Zack Kassian kasvatti vierasjoukkueen johtoa.

Toisessa erässä Gostisbehere teki ottelun toisen osumansa Clayton Kellerin maalin kulmalle heittämästä nappisyötöstä.

Erän lopulla Välimäki ja Maccelli merkittiin syöttäjiksi Dylan Guentherin ylivoimalla syntyneeseen 4-0-maaliin. Välimäelle syöttöpiste oli kauden toinen, Maccellille kolmas.

Tässä vaiheessa Columbus vaihtoi Daniil Tarasovin pois maalilta, sillä joka kolmas venäläisvahdin maalia kohti tullut laukaus oli uponnut verkkoon.

Kolmannen erän alussa Arizonan Jack McBain kilautti tolpan kautta johdon jo viiteen maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Johnny Gaudreau avasi Columbuksen maalitilin lyöden irtokiekon Arizonan maalilla torjuneen Connor Ingramin selän taa, ja Kent Johnson kavensi peliä kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla.

Jenkkipakki Gostisbehere yritti vielä hattutemppua omasta päästä tyhjään Columbuksen maaliin, mutta 6-2-maalin kävi hyökkäyspäässä viimeistelemässä Lawson Crouse. Syöttöpisteen saanut Gostisbehere otti ottelusta lopulta 2+1-tehot.

Columbuksen Andrew Peeke löi loppulukemat taululle vain yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria.

Lue lisää: Kärppien tähtihankinnalta suorat sanat omista esityksistään: "Tuntuu, että ajoitukset on ollut hukassa"

Chicago Blackhawksin vieraana pelannut Florida Panthers kärsi niukan 4-2-tappion.

Chicago oli kahdessa ensimmäisessä erässä karannut jo 3-0-johtoon. Kolmannessa erässä Eetu Luostarinen iski Floridan ensiosuman maalin edustalle kimmonneesta irtokiekosta. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin edellisessä ottelussa kauden ensiosumansa tehnyt Anton Lundell.

Luostariselle maali oli jo kauden kolmas.

Colorado Avalanchen ja New York Rangersin kohtaaminen päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 2-2-tilanteessa. Kun jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta, ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Toisena laukonut Rangersin Kaapo Kakko ei onnistunut yrityksessään. Ensimmäisen osuman kilpailussa teki viidentenä laukonut Coloradon Mikko Rantanen. Kisa päätyi lopulta 2-1 Coloradon eduksi.

mercredi 26 octobre 2022 10:50:00 Categories: Ilta Sanoma NHL