Uunissa paahtamalla paprikat muuttuvat monikäyttöiseksi herkuksi.
Paprikoiden makeus korostuu paahdettaessa. Kuva: Panu Pälviä
Leivän päälle, salaattiin, pastakastikkeeseen tai keittoihin. Näin monikäyttöisiä ovat paahdetut paprikat, joita käytetään etenkin Lähi-Idän ja Välimeren keittiöissä.
Paprikoiden valmistus on myös hyvin yksinkertaista. Paprikat paahdetaan kuumassa uunissa grillivastusten alla aivan mustiksi, jäähdytetään peitettynä, kuoritaan ja maustetaan.
Paprikoista kannattaa leikata vihreä kanta pois ennen uuniin laittamista, jotta ne saa tarpeeksi lähelle vastuksia. Jotta kuori mustuu kauttaaltaan, paprikoita kannattaa kääntää muutaman kerran paahtamisen aikana.
Kun ne otetaan uunista ja laitetaan kelmulla peitettyyn kulhoon, paprikoista haihtuva kosteus auttaa kuoren irrottamisessa.
Kuoritut paprikat voi maustaa mieleisekseen, kokeile ainakin laadukasta oliiviöljyä ja valkosipulia tai chilihiutaleita.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.