Mika Zibanejad johti New York Rangersin kotivoittoon Pohjois-Amerikan NHL-avauksessa.

Mika Zibanejad teki kaksi maalia.

Mika Zibanejad teki kaksi maalia. Kuva: Bruce Bennett / AFP / Lehtikuva

NHL-kausi käynnistyi viimein myös Pohjois-Amerikassa.

New York Rangers löi kotikaukalossaan Tampa Bay Lightningille jauhot suuhun maalein 3-1.

Rangersin ruotsalaistähti Mika Zibanejad oli ottelun ratkaisija. Zibanejad veivasi ottelun kauniin avausmaalin alivoimalla ja täräytti voittomaalin ylivoimalla kolmannessa erässä.

Zibanejad laukoi maalia kohti peräti yhdeksän kertaa.

Viimeisellä minuutilla hän kilautti tolppaan yrittäessään täydentää hattutempun laukauksella kohti tyhjää rysää.

Joukkueet kohtasivat viime kesänä itäisen konferenssin loppuotteluissa. Silloin Tampa Bay oli vahvempi voitoin 4-2, ja Rangersin Kaapo Kakko istui katsomossa ratkaisupelin.

Nyt Kakko hyökkäsi Rangersin ykkösketjun laidalla. Harjoituspelien lopuksi kolme maalia kahteen peliin tehnyt Kakko näytti pelaavan korkealla itseluottamuksella ja hankki joukkueelleen pari ylivoimaa. Pisteille turkulainen ei päässyt.

Rangersin hurja ykkösylivoima nieli valtaosan tarjolla olleista yv-minuuteista, joten kakkosylivoimassa pelannut Kakko jäi peliajallaan 13.37 selvästi jälkeen ketjukavereistaan Chris Kreideristä (19.22) ja Zibanejadista (23.13).

Venäjältä Rangersiin palannut Vitali Kravtsov, 22, loukkaantui avauserässä, joten kotijoukkue pelasi valtaosan ottelusta 11 hyökkääjällä.

mercredi 12 octobre 2022 08:15:00 Categories: Ilta Sanoma NHL