Ilta Sanoma

Parhaimpaan mustikka-aikaan on mukavaa leipoa ihania leivonnaisia. Tällä ohjeella kesäiseen kahvipöytään syntyy herkullisia rahka-mustikkamuffineja.

Mehevien muffinien täytteessä on maitorahkaa ja reilusti mustikkaa.

Mehevien muffinien täytteessä on maitorahkaa ja reilusti mustikkaa. Kuva: Taru Vihavainen

Nämä maitorahkaa sisältävät mustikkamuffinit valmistuvat nopeasti ja helposti. Ne voi tarjoilla vaikka heti paistamisen jälkeen. Herkulliset rahkamuffinit sopivat myös vaikka eväsretkelle tai juhlapöytään.

Mustikat värjäävät taikinan helposti violetiksi, joten marjat kannattaa nostella taikinan joukkoon varovasti juuri ennen taikinan annostelua muffinivuokiin. Jos käytät pakastemustikoita, lisää silloin kohmeisten marjojen joukkoon pari teelusikallista perunajauhoja.

Pakastemustikat voi lisätä taikinan joukkoon niin, että lusikoi vähän kerrallaan taikinaa vuokiin ja ripottelee mustikoita jokaisen taikinakerroksen päälle. Näin mustikat eivät värjää taikinaa.

Muffinien paistamisessa kannattaa aina käyttää muffinipeltiä. Se tukee leivonnaisten kohoamista. Paperiset muffinivuoat pitävät muffinipellin siistinä ja tarjoilukin helpottuu.

4 dl vehnäjauhoja

1 ¾ dl sokeria

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

1/3 tl suolaa

3 tl vaniljasokeria

100 g maitorahkaa

1 ½ dl kermaa

2 kananmunaa

¾ dl ruokaöljyä

2 dl mustikoita

Sekoita ensin vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä vaniljasokeri keskenään.

Sekoita ensin vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä vaniljasokeri keskenään.

Sekoita ensin vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä vaniljasokeri keskenään. Kuva: Taru Vihavainen

Lisää joukkoon maitorahka, kerma, kananmunat sekä ruokaöljy. Sekoita taikina tasaiseksi pallovispilällä tai lastalla.

Lisää joukkoon maitorahka, kerma, kananmunat sekä ruokaöljy.

Lisää joukkoon maitorahka, kerma, kananmunat sekä ruokaöljy. Kuva: Taru Vihavainen

Lisää lopuksi noin puolet mustikoista taikinan joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin.

Jaa taikina 12 muffinipellin koloon laitettuun paperiseen muffinivuokaan. Ripottele päälle vielä loput mustikat.

Lisää lopuksi noin puolet mustikoista taikinan joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin.

Lisää lopuksi noin puolet mustikoista taikinan joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Kuva: Taru Vihavainen

Paista muffineja ensin 200 asteessa noin viiden minuutin ajan. Pienennä sen jälkeen lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuutin ajan, tai kunnes muffinit ovat kypsiä.

Paistoaika on aina viitteellinen, joten tarkista muffinien kypsyys ennen kuin otat muffinipellin pois uunista.

Jaa taikina 12 muffinipellin koloon laitettuun paperiseen muffinivuokaan. Ripottele päälle vielä loput mustikat.

Jaa taikina 12 muffinipellin koloon laitettuun paperiseen muffinivuokaan. Ripottele päälle vielä loput mustikat. Kuva: Taru Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kuva: Tuomas Vihavainen

Ilta Sanoma
dimanche 31 juillet 2022 20:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.