Tero Seppälä nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa peräti 21 sijaa ja jäi palkintosijasta vain vajaat kymmenen sekuntia." /> Tero Seppälä nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa peräti 21 sijaa ja jäi palkintosijasta vain vajaat kymmenen sekuntia." />

YLE

Tero Seppälä jatkoi mainioita suorituksiaan ampumahiihdon maailmancupissa. Jo kauden avauksessa Östersundissa hän saavutti yhden vitossijan ja 16:tta sijaa. Nyt Hochfilzenissä hän kipusi perjantain pikakilpailun 29. sijalta takaa-ajossa peräti kahdeksanneksi.

Seppälän vauhti pöpperöisellä radalla sai Yle Urheilun asiantuntija Laura Toivasenkin innostumaan.

- Aivan huikeaa suoritusta! Voidaan sitten maalailla seuraaviin kisoihin Terolle sitä podium-paikkaa, Toivanen hehkutti selostuskopissa.

Kilpailun selostaja Magnus Eklöv totesikin, että on enää vain ajan kysymys, milloin Seppälä tuon palkintokorokesijan ottaa. Nyt kolmossija jäi noin yhdeksän sekunnin päähän. Hochfilzenin maailmancupin jälkeen kiertue jatkuu Ranskan Annecy-Le Grand Bornandissa, jossa kisataan pikakilpailussa, takaa-ajossa ja yhteislähdössä.

Pikakilpailun jälkeen Seppälä harmitteli Yle Urheilulle hiihtovauhtiaan ja arveli, ettei hänen suksivalintansa osunut nappiin. Takaa-ajokilpailussa hänellä ei ollut tätä ongelmaa, sillä hän oli hiihtoajoissa kolmanneksi nopein. Eteen kiilasivat vain Norjan Johannes Thingnes Bö ja Ruotsin Sebastian Samuelsson.

- Hän hävisi Bölle 16 sekuntia 12,5 kilometrillä. Voi sanoa, että oli Teron päivä ainakin suksilla. Harmillisesti sieltä tuli se sakko, Toivanen sanoi.

Toivanen muistutti, että Seppälä nosti sijoitustaan kisassa 21 sijaa. Häntä paremmin onnistuivat ainoastaan seitsemänneksi sijoittunut Itävallan Felix Leitner ja kymmenenneksi sijoittunut Venäjän Vasili Tomshin. Leitner nosti sijoitustaan 25 sijaa ja Tomshin peräti (37 sijaa.

Seppälän lisäksi myös Olli Hiidensalo pääsi takaa-ajokisassa pisteille. Kaksi sakkokierrosta kiertänyt Hiidensalo oli kisan 26:s. Maailmancupin kokonaistilanteessa Seppälä on jaetulla 16. sijalla ja Hiidensalo 40. sijalla.

- Onhan tämä huikeaa, kun Suomesta pääsee kaksi miestä näin korkealle. Ollillekin tämä oli tasapainoinen suoritus. Ei yhtä kova kuin eilen (pikakilpailun 11:s), mutta plussan puolella silti, Toivanen sanoi.

Joukkuekaveristaan inspiraatiota ottanut Olli Hiidensalo nosti tärkeän huomion uransa parhaasta sijoituksesta - "Nyt on olympianäyttö annettu"

Uran paras sija! Katso, miten Tero Seppälä ylsi uskomattomasti viidenneksi ampumahiihdon takaa-ajossa: "Meni ihan käsikirjoituksen mukaan"

samedi 11 décembre 2021 17:02:03 Categories: YLE ampumahiihto