Suomi nousi kahden maalin takaa 3-2-voittoon MM-välierässä Tshekkiä vastaan. " /> Suomi nousi kahden maalin takaa 3-2-voittoon MM-välierässä Tshekkiä vastaan. " />

YLE

Suomen miesten salibandymaajoukkue nousi perjantaina MM-välierässä kahden maalin takaa 3-2-voittoon Tshekkiä vastaan ja eteni lauantain MM-finaaliin.

Lauantain finaalissa vastaan tulee Ruotsi, joka voitti MM-välierässään Sveitsin 6-1.

Suomi sai jobinpostia ottelun alla, sillä ykkösvahti Lassi Toriseva jäi sivuun flunssaoireiden takia. Nuori Oskari Fälden tuli pikakomennuksella mukaan, ja MM-puolivälierässä Slovakiaa vastaan torjunut Joonas Kaltiainen jatkoi Suomen tolppien välissä.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Suomi sai otteluun shokkialun, sillä 20 minuutin jälkeen tilanne oli 2-0 Tshekille. Ensin Adam Hemerka iski Tshekin 1-0-johtoon ajassa 13.28 ja paria minuuttia myöhemmin Marek Benes vei Tshekin kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla.

Joonas Kaltiainen pitää naamansa edessä mustaa pyyhettä.
Joonas Kaltiainen joutui antautumaan kahdesti avauserässä.Tomi Hänninen / Yle

Toisen erän ensimmäinen puolikas ei osoittanut parantumisen merkkejä, joten Suomen valmennus ei jäänyt ihmettelemään, vaan muovasi kenttiä. Eetu Sikkinen ja Oskari Heikkilä nostettiin penkiltä mukaan peliin: Sikkinen otti Joonas Pylsyn paikan kakkoskentässä ja Pylsy siirtyi kolmoskenttään. Heikkilä hyppäsi kolmoskenttään ja Mikko Hautaniemi ja Rasmus Kainulainen jäivät huilaamaan.

Muutokset kannattivat, sillä ajassa 32.08 Justus Kainulainen iski Suomen kavennusosuman kaukaa lähteneellä komealla laukauksella. Viitisen minuuttia myöhemmin Ville Lastikka tarjoili namusyötön isoista peleistä syttyvälle Peter Kotilaiselle, joka iski turnauksen neljännen osumansa. Kotilaiselle on turnauksessa kasassa tehot 4+5=9.

Päätöserässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta pitkään näytti, että ratkaisua haetaan jatkoajalta. Suomen sankariksi nousi kuitenkin 49 sekuntia ennen päättössummeria Sami Johansson, joka laukoi Suomen 3-2-voittomaalin.