Ilta Sanoma

Esimerkiksi toimittajat tarvitsevat rajavartiolaitoksen johdolta luvan työskennelläkseen rajalla.

Puolalaisia sotilaita ja poliiseja Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Kuva on puolalaisviranomaisten antama, sillä alueelle ei ole päästetty toimittajia.

Puolalaisia sotilaita ja poliiseja Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Kuva on puolalaisviranomaisten antama, sillä alueelle ei ole päästetty toimittajia. Kuva: Reuters

Puola rajoittaa pääsyä Valko-Venäjän vastaiselle rajalle seuraavat kolme kuukautta. Asiasta kertoo muun muassa venäläinen uutistoimisto Tass. Puolan parlamentin alahuone äänesti tiistaina rajalain muuttamisesta Puolan ja Valko-Venäjän rajakriisin aikana. Presidentti Andrzej Dudan heti hyväksymien uusien määräysten mukaan esimerkiksi toimittajat tarvitsevat rajavartiolaitoksen johdolta luvan työskennelläkseen rajalla.

Puolan ja Valko-Venäjän rajalla otettiin syyskuussa käyttöön hätätila, joka umpeutuu uutistoimisto AP:n mukaan torstaina. Tiistaina hyväksytyt toimet korvaavat AP:n mukaan hätätilan mahdollistamat rajoitustoimet. Toimet ovat voimassa keskiviikosta seuraavat kolme kuukautta.

Sisäministeriö julisti alueen Valko-Venäjän vastaisella rajalla rajatuksi muille paitsi sen asukkaille tai siellä työskenteleville tai opiskeleville.

Hyväksyessään Puolan rajoja koskevan lain muutoksen parlamentin alahuone hylkäsi senaatissa ehdotetut muutokset, jotka olisivat esimerkiksi sallineet toimittajille vapaan pääsyn rajoitetuille alueille.

Laki päivitettiin kiireellisessä menettelyssä Puolan ja Valko-Venäjän rajakriisin keskellä. Länsimaat ovat syyttäneet Valko-Venäjää siirtolaisten masinoimisesta Lähi-idästä EU:n rajoille. Valko-Venäjän hallinto on kiistänyt syytökset. Länsimaiden mukaan Valko-Venäjä on tuonut siirtolaisia rajalle kostoksi maalle asetetuista pakotteista.

Ilta Sanoma
mercredi 1 décembre 2021 07:38:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.