Suomi kukisti Uppsalan MM-turnauksen toisessa pelissään Slovakian.

Seuraavaksi Suomi punoo kuvioita Ruotsin kaatamiseksi.

Seuraavaksi Suomi punoo kuvioita Ruotsin kaatamiseksi. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Uppsala/Helsinki

Suomen naisten salibandymaajoukkueen saldona on kahdesta MM-pelistä odotetusti kaksi voittoa. Sunnuntaina Suomi kukisti Uppsalan MM-kisojen B-alkulohkossa Slovakian 7-2. Voitto varmisti Suomen pääsyn puolivälieriin.

Selvistä loppunumeroista huolimatta Suomen pallollinen pelaaminen jätti etenkin avauserässä toivomisen varaa. Slovakia tarjosi selvästi kovemman vastuksen kuin avauspelin Saksa, jonka Suomi voitti lauantaina 15-0.

Slovakiaa vastaan Suomen pisterohmu oli Veera Kauppi, joka teki kolme maalia ja syötti yhden. Kauppi on kerännyt Ruotsin MM-turnauksen kahdessa ottelussaan peräti yhdeksän tehopistettä (6+3). My Kippilän pistesaldo oli sunnuntaina 1+1 ja Oona Kaupin 0+2.

Suomi siirtyi avauserän loppupuolella johtoon Kippilän ylänurkkalaukauksella. Avauserässä Paulina Hudakova toi Slovakian vielä tasoihin ja Veera Kauppi vei Suomen johtoon.

Toisessa erässä Suomi karkasi, kun Veera Kauppi, Daniela Westerlund ja Laura Rantanen tekivät maalin naiseen. Päätöserässä Kauppi teki sunnuntain kolmannen osumansa, Lenka Cervena kavensi ja Sara Piispa viimeisteli loppunumerot.

-?Oli ehkä vähän tahmeaa välillä, mutta tärkeintähän tässä vaiheessa ovat vain voitot. Mielestäni saatiin kolmannessa erässä ihan hyvää fiilistä, ja tästä on hyvä jatkaa Ruotsia vastaan, Veera Kauppi sanoi Salibandyliiton tiedotteessa.

Tiistaina Suomi joutuu tähänastista selvästi kovempaan haasteeseen, kun vastaan tulee Ruotsi. Hallitseva maailmanmestari Ruotsi on voittanut kotiturnauksen molemmat ottelunsa murskalukemin. Ruotsi kaatoi lauantaina Slovakian 22-3 ja sunnuntaina Saksan 20-0.

Suomi sijoittui edellisissä MM-kisoissa Ruotsin ja Sveitsin takana kolmanneksi. Suomen tuoreimmasta naisten MM-kullasta on vierähtänyt 20 vuotta.

lundi 29 novembre 2021 00:20:00 Categories: Ilta Sanoma Salibandy