Ilta Sanoma

Julkaistu:

Eviran ylitarkastaja paljastaa Helsingin Sanomien haastattelussa nyrkkisäännön, miten kauan itse tehty ruoka säilyy hyvänä.
- Itse pidän yleensä nyrkkisääntönä sitä, että lauantaina tehty ruoka on syöty viimeistään tiistaina ja sunnuntaina tehty viimeistään keskiviikkona. Paria tuntia pidempään ei jääkaappiruokaa saisi pitää huoneenlämmössä, sillä niin saa päivässäkin ruuan helposti pilalle, Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaari sanoo Helsingin Sanomille.

Moni jättää valmistamansa ruoan jäähtymään valmistusastiaan huoneenlämpöön, vaikka tämä antaa helposti kasvualustan ruokamyrkytystä aiheuttaville bakteereille.
  • Yllä olevalla videolla annetaan makaronilaatikon tuunausvinkit.
Pihlajasaaren mukaan iso ruokamäärä kannattaisi jakaa pienempiin säilytysastioihin ja viilentää esimerkiksi kylmäkallejen päällä tai laittamalla astia kylmään vesihauteeseen. Talvipakkasilla jäähdytys toki onnistuu ulkona.

Klassinen virhe on laittaa lämmin ruoka suoraan jääkaappiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Jääkaappi ei tykkää siitä, että sinne laitetaan lämpimiä tuotteita, koska silloin lämpiävät myös muut elintarvikkeet. Lämpötilat jääkaapissa vaihtelevat usein, yleensä edessä ja ylhäällä on lämpimintä, Pihlajasaari vinkkaa.
Ilta Sanoma
mardi 23 août 2016 12:47:10

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.