Photos

Uskomattoman outoja alkoholijuomia maailmalta

Photos - logoPhotos 6/09/2016 14:30:00

Soju

Huishan town on intangible cultural heritage,Ceramic bottle of soju. © Getty ImagesHuishan town on intangible cultural heritage,Ceramic bottle of soju.

Tämä eteläkorealainen juoma on tislattu uutos hiivan kanssa sekoitetusta käyneestä riisistä, joka on suodatettu useita kertoja. Vaikka se perinteisesti valmistetaan riisistä, monet korvaavat sen muilla tärkkelyksillä kuten perunoilla, bataateilla tai tapiokalla. Mietoon vodkaan verrattavissa oleva Soju tarjoillaan yleensä jään kanssa. Juoman alkoholipitoisuus on usein alle 35 prosenttia. Drinks Internationalin Millionaires Club 2015 -järjestön julkaiseman raportin mukaan paikallisten suosima Jinro Soju oli vuoden 2014 myydyin alkoholibrändi maailmassa.

Tej

Alcohol made of honey is called 'tej'. In the backgound, some clients in a cheap tavern. © Franck Metois/Getty ImagesAlcohol made of honey is called 'tej'. In the backgound, some clients in a cheap tavern.

Käyneestä hunajasta valmistettu etiopialainen juoma muistuttaa simaa tai hunajaviiniä. Se on maustettu geshoksi kutsutun paatsamalajikkeen jauhetuista lehdistä ja oksista. Juomaa keitetään yleensä kotioloissa, mutta sitä on myös saatavilla koko Etiopiassa "Tej-taloissa", jotka ovat suosittuja paikkoja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Paikalliset juovat Tej-juomaa perinteisesti pyöreästä, maljakon muotoisesta berele-astiasta, joka muistuttaa pyörökolvia. Usein Etiopian kansallisjuomaksi nimitetyn Tej-juoman alkoholipitoisuus vaihtelee riippuen käymisprosessin kestosta.


Pulque

© Susana Gonzalez/Bloomberg

Vanha meksikolainen alkoholijuoma juontaa juurensa Aztekien aikaan. Valkoinen, tahmea ja hieman poreileva, käynyt juoma on valmistettu hunajavedestä, joka on uutettu paikallisesta maguey-kasvista. Tämän aiemmin suositun juoman kulutus laski olutkampanjoiden seurauksena 1900-luvun puolivälissä. Viime vuosina Pulque on kuitenkin tehnyt paluun nuorempien meksikolaisten ansiosta. Nuorelle sukupolvelle tämä "pyhä " juoma on Meksikon kulttuurin ja perinteiden symboli.

Cachaça

Bottles of cachaca, a spirit made from fermented sugar cane. Photo by Lisa Wiltse (Photo by Lisa Wiltse/Corbis via Getty Images) © Lisa Wiltse/Getty ImagesBottles of cachaca, a spirit made from fermented sugar cane. Photo by Lisa Wiltse (Photo by Lisa Wiltse/Corbis via Getty Images)

Juomaa kutsutaan usein harhaanjohtavasti "rommiksi", mutta useimmat rommit valmistetaan melassista kun taas brasilialainen Cachaça on valmistettu sokeriruoon mehusta. Se on saavuttanut laajaa suosiota vuosien varrella, koska se on kuuluisan brasilialaisen sokeria, limemehua ja sokeria yhdistävän Caipirinha-cocktailin tärkein ainesosa.

Eiswein

© Gilles Bassignac/Getty Images

Kirjaimellisestikin "jääviinin" moderni versio on peräisin Saksasta. Valmistuksessa viinirypäleet jätetään viiniköynnökseen ensimmäisiin pakkasiin saakka, jotta rypäleet kirjaimellisesti jäätyvät köynnökseen. Rypäleiden neste jäätyy mutta sokeri ei, joten rypäleestä voi puristaa tiivistä ja makeaa viiniä. Nykyään juoman suurimmat tuottajamaat ovat Saksa ja Kanada.

Arrakki

© Anuruddha Lokuhapuarachchi/Reuters

Tislattua alkoholijuomaa tuotetaan tavallisesti Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Arrakki valmistetaan käyneestä kookoksen tai sokeriruoon nektarista, ja se on suosituin alkoholijuoma pitkään ja rentoon illanviettoon muun muassa Indonesiassa, Sri Lankassa ja Filippiineillä

Akvaviitti

© REX Shutterstock

Latinan sanasta Aqua Vitae, joka tarkoittaa "veden elämää", johdettu Akvaviitti on Skandinavian maissa tuotettua maustettua alkoholijuomaa. Se valmistetaan tislaamalla käynyt peruna-tai viljamuussi, jonka jälkeen se tislataan mausteiden kanssa ja suodatetaan hiilellä. Mausteina käytetään kuminaa tai jeeran siemeniä. Jouluna ja juhlapyhinä paljon kulutettu juoma ja suosittu erityisesti Tanskassa ja Norjassa.

Raki

© Nadore/Getty Images

Tämä ei-makea alkoholijuoma on suosittu juoma Turkissa. Se valmistetaan rypäleistä ja maustetaan aniksen siemenillä. Se on samankaltainen kuin useat muut alkoholijuomat Välimeren ja Lähi-idän alueella, kuten Pastis, Ouzo ja Sambuca. Ihmiset yleensä juovat Rakia sekoittamalla siihen vettä, mikä antaa juomalle maitomaisen värin, joka puolestaan selittää sen nimen "leijonan maitona".

Fernet-Branca

© Getty Images

Yhden Italian pysyvimmistä ja epätavallisimmista juomista, Fernet-Brancan, keksi Bernandino Branca Milanossa vuonna 1845. Juoma on paksu ja katkera ja sen maku on lakritsin kaltainen. Juoman resepti on tarkkaan vartioitu salaisuus, ja se on pysynyt muuttumattomana valmistuksen alkamisesta lähtien. Kuten muutkin vahvat, italialaiset juomat nautitaan Fernet-Branca yleensä aterian päätteeksi ruuansulatuksen tukemiseksi. Se on myös suosittu krapulajuoma espresson kanssa nautittuna.

Baijiu

© Matthew Mead/AP Images

Kiinalainen alkoholijuoma valmistetaan panemalla ja tislaamalla viljasta. Käynyt vilja (durra) kuumennetaan, kunnes siitä vapautuu höyryä, joka sitten kerätään ja annetaan jäähtyä. Prosessi jättää juoman värittömäksi, mutta antaa sille aavistuksen aromia. Alkoholipitoisuus on yleensä 60 prosenttia tai enemmän.


mardi 6 septembre 2016 17:30:00

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 LI-V6.3.2.1497

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.