Ilta Sanoma

Monen suomalaisen julkisuuden henkilön suhde on ollut täynnä kiemuroita, jotka ovat kohauttaneet kansaa.

Monen suomalaisen julkisuuden henkilön suhde on ollut täynnä kiemuroita, jotka ovat kohauttaneet kansaa. Kuva: Martti Kainulainen, Markku Vuorela / Lehtikuva, Antti Hämäläinen / IS, Juhani Niiranen / HS, Kuvanmuokkaus / IS

Pettämistä, rajuja riitoja, suuria ikäeroja ja myrskyisiä eroja. Monen julkisuudesta tutun henkilön parisuhde on herättänyt runsaasti huomiota ja noussut aikansa kohusuhteeksi. IS keräsi yhteen viiden ikimuistoisen parisuhteen hurjimmat käänteet.

Rallitähti Jari-Matti Latvala iski vuonna 2011 silmänsä vaaleaan kaunottareen, joka nähtiin Tuuri-ohjelmassa. Sarjassa esiintynyt Maisa Torppa teki Latvalaan niin lähtemättömän vaikutuksen, että seuraavat viisi vuotta hän yritti sinnikkäästi saada Torppaa treffeille kanssaan.

Torppa ei lämmennyt, ja kaksikko tapasi vasta, kun hän tarvitsi apua autonsa renkaiden vaihtamiseen. Apuun riensi Latvala, joka varustautui hampurilaisaterialla hurmatakseen Torpan.

Toden teolla Torppa kiinnostui rallikuskista vasta, kun tämä vei hänet ensitreffeille Monacoon.

Alkoi 3,5 vuotta kestänyt parisuhde, josta tuli yksi Suomen seuratuimmista. Parin suhteen dynamiikka oli selvä: Torppa hoiti kodin ja Latvala elätti pariskunnan.

Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan häät peruttiin vain muutamaa kuukautta ennen niitä.

Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan häät peruttiin vain muutamaa kuukautta ennen niitä. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Huomiota herätti se, miten Torppa esitteli parin hulppeaa taloa Instagramissa ja poseerasi luksustuotteiden kanssa.

-?Olen aina ollut sitä mieltä, että mies on perheen pää. Hän tuo perheeseen turvan, ja minä hoidan mieluusti kodista oman osuuteni, Torppa sanoi.

Parin suhde eteni nopeasti, sillä he muuttivat yhteen viiden kuukauden kuluttua tapaamisestaan ja kihlautuivat seurusteltuaan vuoden. Häitä oli tarkoitus juhlia uutenavuotena 2019, mutta samana syksynä onni romahti.

Suhteen ongelmat alkoivat jo varhain. Latvalan mukaan hän syyti valtavasti rahaa parisuhteeseen, hankki yhteisen kodin, rakennutti kesämökin ja lepytteli vihaista Torppaa ulkomaanmatkalla.

Latvala koki, että suhdetta varjosti luottamuspula. Elämäni erikoiskoe -kirjassa hän tunnusti harrastaneensa yhden illan juttuja. Latvala väitti, että myös Torppa petti häntä vain viikko kihlajaisten jälkeen. Torppa uhkasi Latvalaa "oikeustahoilla" kirjan paljastusten takia.

Latvalaa hiersi myös Torpan somekäytös. Rallikuskin Helena-äiti ei katsonut hyvällä vähäpukeisia bikinikuvia ja Latvala pyysi puolisoaan rauhoittamaan somen käyttöä.

Kaiken lisäksi Latvalan ralliura takkusi.

Syksyllä 2019 Torppa joutui sairaalaan. Hän kertoi kärsivänsä vaikeasta stressitilasta, joka aiheutui julkisuudesta.

-?Olen aivan loppuun kulutettu. En tiedä, miten jaksan enää, Torppa sanoi.

Kuva: Ilta-Sanomat

Pian Latvala paljasti, että parin häät oli peruttu. Rallikuskin mukaan syynä oli se, että hän halusi keskittyä uraansa.

Suivaantunut Torppa porhalsi Monacoon liki sanaakaan sanomatta.

Torppa löysi nopeasti uuden rakkauden. Hän muutti yhteen Mikko-kultansa kanssa ja he avioituivat ystävänpäivänä 2020 - vain pari kuukautta sen jälkeen, kun Latvalan ja Torpan oli määrä mennä naimisiin.

11. huhtikuuta 1981 Suomessa kohistiin. Oli käynyt selväksi, että eduskunnan puhemies Johannes Virolaisen 40 vuotta kestänyt avioliitto Kaarina Virolaisen kanssa oli tullut tiensä päähän, ja heidät tuomittaisiin avioeroon seuraavana tiistaina.

Uutinen ei ollut yllätys, sillä Virolaisten liiton viileneminen oli ollut jo tiedossa. Johannes seurusteli uuden rakkaan, tv-tähtenä tunnetun MTV:n perheohjelmien päällikön Kyllikki Stenroosin kanssa.

Johannes ja Kaarina Virolaisen avioliitto päättyi keväällä 1981. Kuukautta myöhemmin eduskunnan puhemies meni uusiin naimisiin.

Johannes ja Kaarina Virolaisen avioliitto päättyi keväällä 1981. Kuukautta myöhemmin eduskunnan puhemies meni uusiin naimisiin. Kuva: IS

Virolainen tapasi Tänään kotona -ohjelmasta tunnetun Kyllikin, kun tämä valittiin kansanedustajaksi 1970-luvulla. Kaksikko söi lounaan yhdessä ja huomasi heti välillään väreilevän sähkön. Lämpimät välit yritettiin salata eduskunnassa, sillä Virolainen oli ollut naimisissa vuodesta 1939.

Kun suhde paljastui, oli se valtava skandaali, sillä suhteen katsottiin olevan sopimaton. IS kertoi keväällä 1981, että "keskustapuolueen konservatiivinen maalaisväestö ei ymmärtänyt toisen naisen kanssa seurustelua". Moni uskoi tuolloin, että avioliiton oli kestettävä kuolemaan saakka.

Virolaisen avioliitto Kaarina-vaimon kanssa oli ollut onneton, eikä pari onnistunut saamaan lapsia. Osa kansasta syytti Kyllikkiä pitkän liiton tuhosta, mutta Johanneksen mukaan asia oli toisin.

- Kyllikki ei ollut syy avioeroon, vaan seuraus välirikosta, Virolainen sanoi Apu-lehden mukaan.

Kyllikki ja Johannes Virolaisen häät kiinnostivat mediaa valtavasti. Pari avioitui Helsingissä toukokuussa 1981.

Kyllikki ja Johannes Virolaisen häät kiinnostivat mediaa valtavasti. Pari avioitui Helsingissä toukokuussa 1981. Kuva: Markku Vuorela / Lehtikuva

Ilta-Sanomat kertoi Johannes ja Kyllikki Virolaisen häistä 18. toukokuuta 1981.

Ilta-Sanomat kertoi Johannes ja Kyllikki Virolaisen häistä 18. toukokuuta 1981. Kuva: IS

Virolaisen aviokriisin epäiltiin koituneen hänen kohtalokseen edellisenä kesänä, kun hän hävisi puheenjohtajakisan Paavo Väyryselle. Vielä suurempi kolaus oli, kun Virolainen putosi eduskunnasta vuoden 1983 vaaleissa.

Johanneksen, 67, ja Kyllikin, 57, häitä tanssittiin vain kuukausi sen jälkeen, kun Virolaisten avioero oli tullut voimaan.

Kohupari vakiintui nopeasti yhdeksi Suomen seuratuimmista aviopareista. Vuosien varrella pahennus muuttui ihailuksi, kun kansa huomasi rakkauden kukoistavan.

Kohuliitto päättyi Johannes Virolaisen kuolemaan 11. joulukuuta 2000. Kyllikki puolisonsa arkulla 22. joulukuuta.

Kohuliitto päättyi Johannes Virolaisen kuolemaan 11. joulukuuta 2000. Kyllikki puolisonsa arkulla 22. joulukuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Johannes Virolainen kuoli vuonna 2000, ja Kyllikin aika koitti yhdeksän vuotta myöhemmin.

Musiikkineuvos Dannyn parisuhdeasiat ovat kiinnostaneet kansaa jo vuosikymmenien ajan. Dannyn ja Armi Aavikon suhde oli aikansa skandaali, sillä laulaja rakastui nuoreen Armiin ollessaan vielä naimisissa ex-vaimonsa Liisa Lipsasen kanssa.

Valtava kohu leimahti myös, kun Danny tutustui kesällä 2015 Erika Vikmaniin. 23-vuotias Vikman kisasi Tangomarkkinoilla, jossa Danny oli tuomarina. Kaksikko alkoi viettää aikaa yhdessä ja huomasi nopeasti, että heidän välillään oli muutakin kuin ammatillista kiinnostusta.

Julkisuuteen alkoi tihkua huhuja suhteesta, ja parista julkaistiin kuvia läheisissä tunnelmissa. Tapailu johti seurusteluun ja Vikman muutti Dannyn luo Kirkkonummelle. Aikaa vietettiin myös Dannyn Rauman-mökillä.

Vikman ja Danny vuonna 2015. He tapasivat tuolloin Tangomarkkinoiden yhteydessä.

Vikman ja Danny vuonna 2015. He tapasivat tuolloin Tangomarkkinoiden yhteydessä. Kuva: Jukka Vuokola

Kohua herätti etenkin parin 51 vuoden ikäero. Seitsemänkymppinen Danny ja parikymppinen Vikman vakuuttivat tiedostavansa tilanteen.

-?Sehän on fakta, että aika kuluu. Meidän on keskenämme turha tehdä pidemmän kaavan suunnitelmia tälle elämälle meidän välillemme. Emme tiedä mitään seuraavasta päivästä, keskitymme tähän hetkeen, Vikman sanoi IS:lle vuonna 2018.

Vikmanin perhe kertoi IS:lle hyväksyvänsä suhteen.

- Ei siinä mitään, kunhan vaan he ovat onnellisia, Vikmanin Ari-isä sanoi.

Kesällä 2019 julkisuudessa alkoi liikkua huhuja suhteen säröistä. Vikman esiintyi Danny-musikaalissa Valkeakosken kesäteatterissa, ja kuulopuheet kertoivat, että hänellä olisi suhde toisen näyttelijän kanssa.

Dannyn teknikko Matti Järveläinen kertoi vuonna 2021 ilmestyneessä Tuntematon Danny -kirjassa, että Vikman salasi tilanteen Dannylta, mutta lähes kaikki muut työryhmässä tiesivät siitä.

- Tekoa pahensi se, että kaikki Dannya lukuun ottamatta tiesivät, mitä oli tapahtunut. Kauden viimeisen teatteriesityksen jälkeen Danny kehui julkisesti Erikan pettämiskumppania maasta taivaaseen. Tuotannon jäsenet olisivat voineet vetäytyä tilanteesta sen sijaan, että kuuntelivat ja olivat kuin mitään ei olisi tapahtunut, Järveläinen sanoi kirjassa.

Erika Vikmanin ja Dannyn suhde päättyi Dannyn kirjan mukaan pettämiseen.

Erika Vikmanin ja Dannyn suhde päättyi Dannyn kirjan mukaan pettämiseen. Kuva: Joonas Salo / IS

Syyskuussa 2020 Vikman ja Danny ilmoittivat eroavansa ja jatkavansa ystävinä.

Nykyään Vikman seurustelee lääkärinä työskentelevän yksityishenkilön kanssa. Danny puolestaan on viettänyt paljon aikaa suojattinsa Helmi Loukasmäen kanssa.

Ex-pari tapaa edelleen säännöllisesti. Myös Vikmanin sisko Jennika Vikman viettää aikaa heidän kanssaan. Hän on keikkaillut Dannyn kanssa ja näyttelee tänä kesänä Someron kesäteatterissa sekä Dannyn ex-vaimoa Liisa Lipsasta että siskoaan.

Pääministeri Matti Vanhasen pikasuhde Susan Ruususeen (ent. Kuronen) vuonna 2006 johti kohun lisäksi myös oikeuskäsittelyyn.

Vanhanen ja Ruusunen nähtiin ensi kertaa yhdessä heinäkuussa 2006, kun he edustivat yhdessä Laukaan kotiseutuyhdistyksen kesäjuhlassa. Parin suhteesta oltiin saatu vihiä jo keväällä.

Susan Ruusunen ja Matti Vanhanen tulivat parina julkisuuteen Laukaalla 2006.

Susan Ruusunen ja Matti Vanhanen tulivat parina julkisuuteen Laukaalla 2006. Kuva: Marja Väänänen / Lehtikuva

Vanhanen oli eronnut ex-puolisostaan Merja Vanhasesta vuotta aiemmin. Pääministerin uusi rakkaus olikin suuri uutinen.

- Tapasimme kaksi kuukautta sitten Kehätien varrella sijaitsevassa kauppakeskuksessa. Siinä sitten juttelimme ja päätimme mennä kahville jatkamaan tarinointia, Vanhanen kertoi suhteestaan 35-vuotiaaseen yksinhuoltajaäitiin.

Vanhanen pysyi suhteesta vaitonaisena, sillä hän halusi pitää yksityisasiansa poissa otsikoista. Ruusunen sen sijaan antoi haastatteluja, joissa hän puhui rakkaudestaan pääministerin kanssa.

- Haaveilen avioliitosta, mutta haluan, että kaikki tapahtuu ajallaan. Avioliiton aika ei siis ole tänään, eikä vielä huomennakaan, Ruusunen sanoi lokakuussa 2006 IS:lle.

Pääministeri Vanhasen ja hänen Susaninsa erosta uutisoitiin marraskuussa 2006. Vain vajaat kaksi viikkoa aiemmin Susan oli kertonut aviohaaveistaan haastatteluissa.

Pääministeri Vanhasen ja hänen Susaninsa erosta uutisoitiin marraskuussa 2006. Vain vajaat kaksi viikkoa aiemmin Susan oli kertonut aviohaaveistaan haastatteluissa.

Vain pari viikkoa myöhemmin Ruusunen paljasti parin eronneen. Ystävän mukaan Vanhanen jätti Ruususen ja eroon vaikuttivat lehtihaastattelut, joissa pääministerin naisystävä kertoi parin suhteesta. Huhujen mukaan viimeinen niitti oli Ruususen lausahdus aviounelmista.

Ruusunen kirjoitti yhdeksän kuukautta kestäneestä suhteesta Pääministerin morsian -kirjan, joka sisälsi muun muassa Vanhasen hänelle lähettämiä tekstiviestejä ja kuvailua parin seksielämästä.

Susan Kuronen julkaisi kirjan hänen ja silloisen pääministeri Matti Vanhasen suhteesta, joka johti lopulta oikeusjuttuun.

Susan Kuronen julkaisi kirjan hänen ja silloisen pääministeri Matti Vanhasen suhteesta, joka johti lopulta oikeusjuttuun. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Pääministerin morsian -kirjasta puitiin oikeutta kolmen vuoden ajan. Käräjäoikeus hylkäsi ensin syytteet, mutta hovioikeus tuomitsi Ruususen ja kirjan kustantajan sakkoihin. Vuonna 2010 korkein oikeus (KKO) päätti pitää hovioikeuden tuomion voimassa.

Pääministerin morsian -kirjasta puitiin oikeutta kolmen vuoden ajan. Käräjäoikeus hylkäsi ensin syytteet, mutta hovioikeus tuomitsi Ruususen ja kirjan kustantajan sakkoihin. Vuonna 2010 korkein oikeus (KKO) päätti pitää hovioikeuden tuomion voimassa. Kuva: Peter Jansson / IS

Vanhanen teki kirjasta tutkintapyynnön, joka johti kolme vuotta kestäneeseen oikeusprosessiin, jota puitiin aina Korkeimmassa oikeudessa saakka. Vanhanen koki, että häntä oli loukattu paljastamalla kirjassa yksityisasioita. Ruusunen ja kirjan kustantaja tuomittiin lopulta sakkoihin.

Myös Ruusunen teki kirjan jälkipyykistä tutkintapyynnön. Hän sai jopa tappouhkauksia, ja poliisi alkoi tutkia nettikirjoittelua kunnianloukkausepäilyinä. Viisi suomalaista tuomittiin lopulta sakkorangaistuksiin.

Liikemies Stefan Therman nousi julkisuuteen Martina Aitolehden pitkäaikaisena avopuolisona. Thermanin ja Aitolehden yhdeksän vuotta kestänyt suhde oli myrskyisä, he erosivat lukuisia kertoja ja nousivat otsikoihin riidoillaan.

Thermanilla oli tapana kadota juhlimaan niin, ettei Aitolehti tiennyt, missä puoliso viiletti. Mukaan kuvioon tulivat myös rikossyytteet, kun Therman tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Tuomioon johti se, että hän hyppäsi päihtyneenä auton rattiin riideltyään Aitolehden kanssa.

Pari sai suhteensa aikana yhdessä tyttären, meni kihloihin ja suunnitteli myös häitä. Häät eivät kuitenkaan toteutuneet, sillä riidat eskaloituivat lopulta kolmiodraamaan.

Liikemies Stefan Thermanin ja Martina Aitolehden yhdeksän vuoden mittainen suhde oli myrskyisä.

Liikemies Stefan Thermanin ja Martina Aitolehden yhdeksän vuoden mittainen suhde oli myrskyisä. Kuva: Pasi Murto / AOP

Thermanin ja Aitolehden suhde oli alkanut, kun Aitolehti salamarakastui liikemieheen ollessaan vielä naimisissa Esko Eerikäisen kanssa. Yhdeksän vuotta myöhemmin ilmassa oli jälleen myrskyn merkkejä, kun Therman alkoi viihtyä Sofia Belórfin seurassa.

Therman ja Aitolehti erosivat lopullisesti keväällä 2020. Vain pari viikkoa myöhemmin Belórf jätti Katiska-vyyhdin tutkintavankeudessa istuneen avopuolisonsa Niko Ranta-ahon. Pian ilmaan alkoi putkahdella merkkejä siitä, että Therman ja Belórf olivat rakastuneet.

Erodraamasta tuli julkinen soppa, jossa Aitolehti ja Belórf syyttelivät toisiaan. Kaksikon välit olivat tulehtuneet jo aiemmin, sillä Aitolehti tuomittiin vuonna 2018 sakkorangaistukseen Belórfin pahoinpitelystä.

Myös Therman ja Ranta-aho olivat aiemmin ystäviä, mutta Ranta-aho kertoi pettyneensä Thermanin toimintaan tämän rakastuttua Belórfiin.

Martina Aitolehti rakastui Thermaniin ollessaan vielä naimisissa Esko Eerikäisen kanssa. Kuvassa Aitolehti ja Eerikäinen vuonna 2010.

Martina Aitolehti rakastui Thermaniin ollessaan vielä naimisissa Esko Eerikäisen kanssa. Kuvassa Aitolehti ja Eerikäinen vuonna 2010. Kuva: Rosemarie Särkkä

Sofia Belórfin ja Stefan Thermanin parisuhde päättyi parin vuoden jälkeen keväällä 2022.

Sofia Belórfin ja Stefan Thermanin parisuhde päättyi parin vuoden jälkeen keväällä 2022. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Jos Thermanin ja Aitolehden suhde oli myrskyisä, sitä oli myös hänen ja Belórfin rakkaus. Pari riiteli paljon, ja Belórf syytti Sofian salaisuudet -sarjassa Aitolehteä ja Ranta-ahoa parisuhteensa ongelmista.

Kitkaa aiheutti myös Thermanin juhliminen. Belórfin mukaan Therman järjesti parin yhteisessä kodissa bileitä, joiden jäljiltä asunto oli karmeassa kunnossa. Välillä Belórf lähti lätkimään ja majoittui hotelliin.

Myös Thermanin kahnaukset lain kanssa jatkuivat. Hän sai syytteet useista rikoksista, muun muassa laittomasta uhkauksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Thermanin ja Belórfin kohusuhde päättyi myrskyisästi keväällä 2022. Tuolloin Therman kuvasi sosiaaliseen mediaan videon, joissa hän heitti Belórfin tavaroita parin kotoa ikkunasta kadulle. Belórf kuitenkin vakuutti, että ero sujui sopuisissa merkeissä.

- Kukaan ei varmaan uskoisi otsikoiden perusteella, mutta ero sujui hyvin. Ihmisten erot ovat harvemmin mitään kivoimpia. Sanoisin, että yllättävän kivasti ero on mennyt, Belórf sanoi IS:lle.

Ilta Sanoma
samedi 15 juillet 2023 11:15:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.