Ilta Sanoma

Kristian Heiskari on asunut asuntovaunussa vuoden päivät. Talven hän vietti vaunullaan Espanjassa ja palasi Suomeen uuden perheenjäsenen kanssa.

Kristian Heiskari ei kaipaa enää kerrostaloon.

Kristian Heiskari ei kaipaa enää kerrostaloon. Kuva: Lassi Rinne

Tosi-tv-kilpailuissa dominoinut Kristian Heiskari on parkkeerannut asuntovaununsa Helsingin Verkkosaareen. Kylään tervetulleeksi toivottaa Paavo-koira, joka on Espanjasta kotiutettu rescuekoira.

Paavo säntää heti tervehtimään ja nauttii rapsutuksista. Se kuuntelee isäntäänsä Heiskaria.

-?Mulla on vielä työhousut jalassa ja pitää vielä auto siivota tänään, Heiskari toteaa.

Kavereiden kesken on ollut kilpavarustelua karavaanaripiireissä.

Kavereiden kesken on ollut kilpavarustelua karavaanaripiireissä. Kuva: Lassi Rinne

Heiskari on asunut asuntovaunussa vakituisesti vuoden päivät. Hellekelillä vaunussa on yllättävän viileää. Heiskari kuvailee, että kalliolaisessa yksiössä on todennäköisesti kuumempi kuin tässä vaunussa.

-?Ajattelin vielä toisenkin vuoden nykäistä asuntovaunussa. Kesä nyt ainakin ja katsotaan sitten syksyllä.

Heiskarin asuntovaunun tunnistaa takaosan sanoista "elämää kopissa". Vaunun sisätiloista löytyy ruokapöytä, jota ympäröi sohvamainen tuoli. Vieressä on pieni tv. Keskiosassa on keittiö, joka on varusteltu jääkaapilla, kaasuliedellä ja pienellä lavuaarilla.

Vaunu on merkiltään Solifer Arctic 480, vuosimallia 2012.

Vaunu on merkiltään Solifer Arctic 480, vuosimallia 2012. Kuva: Lassi Rinne

Vaunussa on kesähelteellä yllättävän viileää.

Vaunussa on kesähelteellä yllättävän viileää. Kuva: Lassi Rinne

Peräosasta löytyy wc suihkuineen sekä sänky. Vaunussa on myös useita ikkunoita, josta voi ihailla Verkkosaaren merimaisemaa.

Isäntänä Heiskari tarjoaa jääkaapistaan virvokkeita, seltzeriä ja energiajuomaa.

-?Kuten näkyy, onhan täällä pienet tilat ja tämä on jo kymmenen vuotta vanha masiina, Heiskari esittelee.

Erityinen yksityiskohta vaunussa on vesikiertoinen lattialämmitys. Kylmä ei pääse syksylläkään yllättämään.

Viime joulukuussa Heiskari lähti asuntovaunullaan Espanjaan neljäksi kuukaudeksi. Idea lähti siitä, kun muitakin tuttuja karavaanareita oli lähdössä. Siispä Heiskari päätti lähteä mukaan.

Paavo on vajaa kaksivuotias espanjalainen herrasmies.

Paavo on vajaa kaksivuotias espanjalainen herrasmies. Kuva: Lassi Rinne

Asuntovaunu oli matkaa varten valmiina. Heiskari osti sen viime toukokuussa. Matka oli seikkailu, vaikka vastoinkäymisiäkin ilmeni.

-?Matkalla Espanjaan vaunun laturi kosahti. Siellä sitten aurinkopaneelit hoitivat homman.

Ranskan kohdalla vaunusta katosi ikkuna. Heiskari selittää, että ajoi meren lähellä, jossa oli armoton tuuli. Bensa-asemalla ilmeni, että vaunun takaikkuna oli kadonnut tiehensä.

-?Huomattiin, että ikkunan karmissa oli pieni jälki, kuin joku olisi yrittänyt siitä sisään.

Aluksi ikkunaan pantiin pahvi peitteeksi. Sen kanssa hän ajoi 400-500 kilometriä. Italian kohdalla ikkuna korjattiin puuvirityksellä. Sama puulevy koristaa ikkunan paikkaa edelleen. Vaihto on työn alla.

-?Väitän, että tuosta on vaikeampi tulla sisään kuin näistä muovisista ikkunoista, Heiskari osoittaa puulla peitettyä ikkunaa.

Heiskari nikkaroi peittoon tuulen mukana lentäneen ikkunan.

Heiskari nikkaroi peittoon tuulen mukana lentäneen ikkunan. Kuva: Lassi Rinne

Espanjaan Heiskari lähti tietoisesti kuntokuurille. Kiloja lähti neljän kuukauden reissun aikana peräti 18. Kun matkassa oli urheilevia ystäviä, oli selvää, että reissussa urheillaan. Heiskari harrasti kuntosalia, padelia, juoksemista ja jujutsua.

Tarkkaa ruokavaliota Heiskarilla ei ollut.

-?Yksinkertaiset eväät: kanaa, riisiä, salaattia. Söin niin, ettei ole ikinä nälkä, mutta pienensin vähän annoskokoja.

Espanjalaiselta rescuekoiratarhalta Heiskari hankki Paavon. Kaksikolla synkkasi heti. Heiskari kävi katsomassa Paavoa kolme kertaa ja lopulta otti Paavon mukaan kotiinsa asuntovaunuun. Hän päätti jo BB-talossa, että aikoo hankkia koiran jonain päivänä.

Syksyllä Heiskari aikoo juosta 42 kilometrin pituisen maratonin.

-?Koposen Pekan eli BB-Pekan kanssa juostaan. Ei ole isoja aikatavoitteita, mutta sen verran kilpailuhenkinen olen, että Pekan haluaisin kyllä voittaa, Heiskari nauraa.

Hän on treenannut juoksemista ja uskoo, että päättämällä pääsee myös pitkälle.

-?Kyllä mä väitän, että jokaisen perusterveen alle viisikymppisen pitäisi pystyä maraton vaikka kävelemään. Eihän se ole muuta kuin, että menee vaan eteenpäin.

Heiskari on tehnyt suuren elämäntapamuutoksen.

Heiskari on tehnyt suuren elämäntapamuutoksen. Kuva: Lassi Rinne

Elämä asuntovaunussa on leppoisaa. Ihmisiä, jotka sitä harrastavat, yhdistää Heiskarin mukaan tietynlainen vapaudenkaipuu.

-?Kyllä täällä selviää, mutta pitää huomioida tiettyjä juttuja.

Vesi tulee säiliöstä, jota pitää säännöllisesti täyttää. Heiskari täyttää sen milloin missäkin. Helsingissäkin on useita vesipisteitä, ja kavereiden omakotitaloista saa vettä.

-?Täytyy olla valmis tinkimään. Jos vesi loppuu, se on vähän ikävää. Kyllä sitä sitten aina jostain saa.

-?Varmaan kohta pitäisi hakea lisää vettä, mutta en jaksa stressata. Sitten käydään hakemassa.

Asuntovaunun suihku on ahdas, joten hän ei suosi sitä. Hän osti kuntosalikortin, jolloin salillakäyntiä motivoivat suihku ja sauna.

-?Oon juossut härskisti koiran kanssa kavereille suihkuun. Samalla tulee sosiaalisia suhteita hoidettua.

Hän on oppinut käymään lyhyissä suihkuissa. Kaksi minuuttia riittää hyvin.

Pyykit hän pesee yleensä pesuloissa. Välillä hän kyläilee kavereilla pyykit ja omat pesuaineet mukanaan, eikä tähän asti kukaan ole vielä estänyt käyttämästä pyykkikonetta. Vastapalveluksena kaverit saavat juoda vähän viiniä Heiskarin laskuun.

Elämä asuntovaunussa sujuu hyvin.

Elämä asuntovaunussa sujuu hyvin. Kuva: Lassi Rinne

Asuinkustannuksiin ei kuulu enää vuokranmaksua. Rahan saa kuitenkin kulumaan muihin asioihin.

-?Jengi kuvittelee, että tätä tehdään rahan takia. Se on väärä lähestymistapa. Sitä kuluu sitten muuhun, kuten polttoaineeseen, ulkona syömiseen ja ruoan tilaamiseen.

Kilpavarustelu on tuttua karavaanaripiireissä. Kun joku ostaa jotain uutta, yhtäkkiä toisella on vähän parempaa.

-?Varavirtalähteet ja matkakaiuttimet on isoissa huudoissa näissä piireissä. Mitä isompi salkkumallinen varavirtalähde sulla on, sitä kovempi kaveri sä oot, Heiskari nauraa.

-?Kävin ostamassa aggregaatin (sähkövoimakoneen), ja kaveri alkoi heti kuolata samanlaista. Nyt hän kävi ilmeisesti hakemassa vähän isomman.

Heiskari on kasvanut itse Hangossa omakotitalossa. Hän haaveilee asuvansa omassa omakotitalossa jonain päivänä. Kerrostaloon hän ei enää palaisi.

Tärkeää ovat harrastusmahdollisuudet ja varastotila, jossa voi värkkäillä erinäisiä projekteja. Heiskarilla on moottoripyörä, jota hän säilyttää veljensä tallissa Hangossa. Aina ehtiessään hän käy korjaamassa sitä.

Hankalaksi osoittautui se, ettei ole kiinteää osoitetta missään. Moottoripyöräkään ei mahdu kyytiin mukaan.

-?Se on herrasmiesten vehje. Ei nopein mahdollinen, eikä mikään kyykkypyörä vaan tyylikäs cruisauspyörä. Suzuki bandit 1?200 suoraan 90-luvulta, Heiskari kuvailee pyöräänsä.

realityruhtinas on voittanut Big Brotherin 2019 sekä Selviytyjät Suomi Pohjolan 2021. Farmiin hän osallistui vuonna 2022. Kaikki kolme olivat erilaisia kokemuksia.

Hän haaveilee Selviytyjät Suomi -voittajien kaudesta. Ex-partiolaiselle Pohjolassa selviytyminen oli melko helppoa. Myös juonittelu oli kuin leikkiä.

Heiskari voisi mahdollisesti lähteä uudestaan tosi-tv-ohjelmaan.

Heiskari voisi mahdollisesti lähteä uudestaan tosi-tv-ohjelmaan. Kuva: Lassi Rinne

-?Big Brother oli tosi raskas henkinen helvetti. Siellä oli sellaisia hetkiä, kun mietti, että nyt täytyisi päästä ulos täältä, kun rupeaa seinät kaatumaan päälle.

Farmilla Heiskari olisi kaivannut enemmän tehokasta tekemistä. Häntä kaduttaa, ettei mennyt voittamaan kilpailua.

-?Olisin halunnut, että siellä oltaisiin nähty vähän nälkää. Söin siellä paremmin kuin kotona, hän nauraa viitaten burgerimies Akseli Herlevin kokkailuihin.

-?Farmi oli vähän kuin lähtisi mökille porukalla, jota ei voi valita.

Selviytyjistä ja Big Brotherista Heiskari voitti molemmista 30?000 euroa. Käteen niistä jäi verojen jälkeen noin puolet. Rahoilla hän muun muassa perusti toiminimen, osti pakettiauton, työkaluja, paremman kameran sekä maksoi Laajasalon opiston lukukausimaksun.

Töiden monipuolisuus miellyttää.

Töiden monipuolisuus miellyttää. Kuva: Lassi Rinne

Töitä Heiskari tekee monenlaisia. Hän nauttii töiden monipuolisuudesta, tylsää ei tule. Hän on juuri palannut tietoliikennetyömaalta. Äskettäin hän oli myös auttamassa kaveria puiden istutuksessa. Somehommat ovat myös merkittävä tulonlähde.

Työ on liikkuvaa, joten siksikin asuntovaunuelämä sopii Heiskarille. Ikinä ei tarvitse pakata mitään mukaan, kun kaikki tarvittava on jo valmiiksi mukana. Vaunun voi jättää myös helposti parkkiin mihin haluaa ja mennä menoilleen pelkällä autolla.

-?Yleensä kun kiireellä lähtee liikenteeseen, jotain tuppaa hajoamaan ja lentämään, Heiskari nauraa silittäen Paavo-koiraa.

Ilta Sanoma
vendredi 7 juillet 2023 09:45:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.