Herkullinen ja maittava perunalaatikko uunissa on hyvä lisuke esimerkiksi lihamurekkeelle, muikuille, lohelle tai muille ruoille. Perunalaatikon valmistaminen on helppoa ja voit tuoda siihen mukavasti lisää potkua lisäämällä haluamiasi mausteita.
Alla olemme jakaneet yksinkertaisen perunalaatikon ohjeen, jolla valmistuu nopea perunalaatikko uunissa.
Ainekset:
1 kg perunoita
1 tl suolaa
3 dl maitoa
1 kasvisliemikuutio
1 pkt sulatejuustoa
1 valkosipulinkynsi
tilliä tai persiljaa mausteeksi
Ohje:
1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Asettele ne voideltuun uunivuokaan.
2. Ripottele päälle suolaa ja hienonnettu valkosipuli.
3. Kuumenna maito ja lisää kasvisliemikuutio.
4. Lisää mukaan paloiteltu sulatejuusto.
5. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
6. Kaada sulatejuusto perunoiden päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti.
7. Lisää päälle persiljaa tai tilliä.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön dancing Cook (@die_tanzende_koechin) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Lotta Lahti (@kauniinelamankoulu) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Mika Rampa (@perinneruokaaprkl) jakama julkaisu
Artikkeli Perunalaatikko uunissa helpolla ohjeella: näppärä arkiruoka julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.