Kahvipöydän paras herkku lienee tiikerikakku, joka on helppo valmistaa ja joka maistuu monelle. Tiikerikakku on pehmeä kahvikakku, jonka voi halutessaan valmistaa etukäteen ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Suklainen tiikeriraita antaa vaalealle kakulle lisää makua ja lieneekin juuri se jokin, mikä tekee tiikerikakusta niin suositun ja maittavan.
Alla olevalla ohjeella onnistut maittavan tiikerikakun valmistamisessa.
Ainekset:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl kevytkermaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Korppujauhoja ja voita vuoan voiteluun
Ohje:
1. Vatkaa pehmitetty voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan samalla sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet kaakaojauhetta lukuun ottamatta.
4. Siivilöi taikinaan mukaan kuivia aineita ja lisää välissä kermaa.
5. Ota noin kolmasosa taikinasta erilleen ja sekoita siihen mukaan kaakaojauhe.
6. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan.
7. Lisää lusikalla väliin tummaa taikinaa ja lisää päälle loput vaaleasta taikinasta.
8. Juoksuta veitsi taikinan läpi pari kertaa: tämä tuo kakkuun upeita raitoja.
9. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Yhteishyvä (@yhteishyva) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Anneli Katajala (@kermaruusu) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Joonas Samuel (@indiejoonas) jakama julkaisu
Artikkeli Kahvipöydän paras herkku: tiikerikakku valmistuu tällä ohjeella julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.