Gluteeniton leipä on helppo valmistaa myös kotona ja mikäpä olisikaan herkullisempaa tarjottavaa kuin vastaleivottu leipä? Gluteeniton leipä tarttuu helposti käsiin, joten se kannattaa valmistaa yleiskoneen avulla.
Alla olemme jakaneet yksinkertaisen ohjeen gluteenittoman leivän valmistamiseen. Tällä ohjeella onnistut aina!
Ainekset:
5 dl maitoa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 dl gluteenitonta perunasosejauhetta
2 rkl juoksevaa margariinia
Ohje:
1. Liuota hiiva noin 38 asteeseen maitoon.
2. Lisää mukaan sokeri, suola, gluteeniton perunasosejauhe ja juokseva margariini.
3. Lisää jauhot taikinaan.
4. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista.
5. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
6. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
8. Tarkista kypsyys hammastikulla.
9. Tarjoile lämpimänä tai pakasta.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön KirjailijaTiinaLifländer (@kirjailijatiinaliflander) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Janina | Gluteenittomana (@gluteenittomana) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Ruoka & Koti (@ruokajakoti) jakama julkaisu
Artikkeli Yksinkertainen gluteeniton leipä ohje: valmista leipä kotona ilman gluteenia julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.