Karitsan paisti voidaan tarjoilla esimerkiksi uunivihannesten, salaatin, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. Tämä maittava ateria vaatii tarkkuutta paistamisen suhteen, mutta lihasta tulee oikealla paistamisella ja marinadilla herkullinen.
Alla olemme jakaneet yksinkertaisen ohjeen, jota seuraamalla onnistut.
Ainekset:
1 kpl karitsan paistia
1 valkosipulin kynsi
2 rkl sinappia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa
Ohje:
1. Pyyhi liha kuivaksi ja jätä huoneenlämpöön.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hienonna valkosipulinkynsi joukkoon.
3. Hiero marinadi lihaan ja laita liha pussiin ja jääkaappiin maustumaan yön yli.
4. Nosta liha pöydälle tuntia ennen paistoa.
5. Paista 220 asteessa ensin 20 minuuttia ja laske lämpö sitten 125 asteeseen. Paista karitsaa, kunnes lihamittari näyttää 65 asetta.
6. Nosta pois uunista ja anna vetäytyä 20 minuuttia folioon käärittynä.
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön pässinpää (@passinpaa_lasimaki) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Wursti - terveiset Järvenpäästä! (@wursti.oy) jakama julkaisu
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
Henkilön Siren Merethe (@kreativ_medhjemoghage) jakama julkaisu
Artikkeli Karitsan paisti maukkaalla marinadilla: tällä ohjeella onnistut julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.