Ilta Sanoma

Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!

Kuva: Jukka Lehtinen

Kananugetit ovat monessa lapsiperheessä suosittuja herkkuruokia ja ne ostetaan usein valmiina. Niiden valmistaminen itse on kuitenkin yllättävän helppoa.

Ohjeen voi soveltaa kasvisruoaksi, kun broilerin sijaan käyttää kukkakaalia. Herkullinen currydippi kruunaa herkkuruoan.

Tämän viikon arkiruokalistalla on muitakin maukkaita vaihtoehtoja. Esimerkiksi mausteinen tomaattikeitto ja täytetyt kurpitsat sopivat kylmeneviin iltoihin.

600 g broilerinfileetä

suolaa ja pippuria

1 dl maissisuurustetta

2-4 rkl vettä

2 kananmunaa

2 dl pankoa eli japanilaista korppujauhoa

paistamiseen rypsiöljyä

Currydippi

200 g maustamatonta jogurttia

2 tl curryjauhetta

1/2 tl suolaa

1 rkl sitruunan mehu

1 tl hunajaa

Leikkaa broilerinfileet pieniksi paloiksi. Suolaa ja pippuroi palat ja anna maustua hetki. Valmista maissisuurusteesta ja vedestä taikina.

Kaada korkeareunaiseen kasariin rypsiöljyä ja kuumenna.

Pyöritä broileripalat tahmeassa taikinassa ja pyörittele pankossa. Paista muutaman minuutin ajan kypsiksi.

Nostele palat talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva jää paperiin.

Valmista dippikastike ja tarjoile nugettien kanssa.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl ruisjauhoja

ripaus suolaa

50 g voita

loraus vettä

Täyte

200 g valkosipulihapankaalia

mustapippuria

2 kananmunaa

120 g smetanaa

50 g juustoraastetta

Sekoita pohjataikinaa varten jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä pallo. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Painele taikina vuoan (halkaisija 18-20 cm) pohjalle ja reunoille sekä siisti reunat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä 40 minuutin ajan 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ennen syömistä.

Valmistusaika: 2 tuntia

Annoksia: 10 palaa

Kuva: Jukka Lehtinen

1 iso pitkulainen myskikurpitsa

2,5 dl ohraa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

3 tomaattia

1 paprika

100 g lehtikaalia

suolaa ja mustapippuria

Päälle

1/2 dl kurpitsan siemeniä

200 g vuohenjuustoa

Leikkaa kurpitsa halki ja poista siemenet. Nosta kurpitsa 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä 30-40 minuuttia. Koverra lusikalla malto jättäen seinämiin vähän. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi.

Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää kuutioitu tomaatti, paprika sekä hienonnettu lehtikaali. Anna hautua 15 minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä paistos, ohra ja kurpitsan sisus. Lusikoi sitä kurpitsan kuoreen ja ripottele päälle siemeniä. Siivuta vuohenjuustoa päälle ja nosta grillivastuksen alle uuniin, kunnes juusto sulaa.

Valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

500 g paketti lenkkimakkaraa

1 rkl sinappia

1 pieni sipuli

2 tomaattia

50 g emmentalia

Kuori makkara ja leikkaa syviä viiltoja makkaran pintaan. Sivele viiltojen sisään sinappia ja täytä viillot ohueksi leikatulla sipulilla, tomaatilla ja juustolla. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista noin 20-25 minuuttia.

Valmistusaika: 40 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: JUKKA LEHTINEN

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 pieni paprika kuutioina

2 rkl tomaattipyreetä

800 g laadukasta tomaattimurskaa

2-4 dl kasvislientä

1 tl chilijauhetta

ripaus sokeria

merisuolaa ja mustapippuria

2 tl tummaa balsamicoviinietikkaa

nippu tuoretta basilikaa

Hienonna sipuli ja valkosipulit, kuullota öljyssä. Lisää paprikakuutiot sekä tomaattipyree ja jatka kuullotusta.

Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää basilika. Soseuta sauvasekoittimella.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Ilta Sanoma
lundi 31 octobre 2022 15:49:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.