FC Kööpenhamina jatkaa Mestarien liigassa yhä ilman maalia.

Mats Hummels (vas.) pysäytti Erling Haalandin. He ovat entisiä joukkuetovereita. Kuva: Reuters

Manchester City ja Dortmund jatkavat jalkapallon miesten Mestarien liigan G-lohkosta pudotuspeleihin. Tämä varmistui tiistaina, kun joukkueet päätyivät Dortmundissa maalittomaan 0-0-tasapeliin.

City oli varmistanut pudotuspelipaikkansa jo aiemmin. Dortmundille riitti piste pitämään sen lohkokolmosen Sevillan edellä.

Kotijoukkue Dortmundin suuri sankari oli sveitsiläinen maalivahti Gregor Kobel. Hän torjui 58. minuutilla hienosti Riyad Mahrezin laukoman rangaistuspotkun.

Manchester City sai pilkkunsa, kun Dortmundin Emre Can kaatoi Mahrezin rangaistusalueella.

Illan odotetuin vieras oli Manchester Cityn norjalaiskärki Erling Haaland, joka kohtasi ensimmäistä kertaa entisen seuransa Dortmundin.

Valioliigan maalipörssiä ylivoimaisesti johtava ja Mestarien liigassakin maalitilaston kärkipäässä keikkuva Haaland pysyi avauspuoliajalla täysin kokeneen Dortmund-topparin Mats Hummelsin pihdeissä.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola teki ottelusumassa johtopäätöksen ja otti ensimmäisen puoliajan jälkeen Haalandin vaihtoon huilaamaan.

Dortmund pani parastaan hurmoksellisen kotiyleisönsä edessä. Etenkin parikymppinen hyökkääjä Karim-David Adeyemi aiheutti juoksuineen Cityn puolustukselle päänvaivaa.

Aiemmin syksyllä Dortmund pani Manchester Cityn tämän kotikentällä todella tiukille. Dortmund jopa johti vierasotteluaan, ja City puristi takaa ohi vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

G-lohkon toisessa ottelussa espanjalainen Sevilla kukisti kotikentällään lohkojumbon FC Kööpenhaminan 3-0. Maalit tekivät 61:nnellä, 88:nnella ja 90+2. minuutilla Youssef En-Nesyri, Isco ja Gonzalo Montiel.

Sevillan eurokausi jatkuu lohkokolmosena Eurooppa-liigassa.

Lohkossa viimeiseksi jäävän FC Kööpenhaminan europelit päättyvät marraskuun alussa. Kööpenhaminan maalisarakkeessa on viiden ottelun jälkeen yhä nolla.

Chelsea varmisti E-lohkossa jatkopaikan pudotuspeleihin, kun lontoolaisjoukkue kaatoi vieraskentällä itävaltalaisen Salzburgin 2-1.

Chelsean 1-0-maalin teki ensimmäisellä puoliajalla 23. minuutilla kroatialainen keskikenttäpelaaja Mateo Kovacic. Maali tuli kuin varkain, kun Kovacic laukoi pallon kaukaa ohi sveitsiläisen Salzburg-vahti Philipp Köhnin.

Kotijoukkueen Junior Adamu tasoitti 1-1:een toisen puoliajan alussa 49. minuutilla. Ilo maalista jäi lyhytaikaiseksi, sillä Kai Havertz palautti kanuunakudillaan Chelsean 63. minuutilla 2-1-johtoon.

Salzburg oli pelannut 17 edellistä otteluaan eri sarjoissa tappiotta. Chelsea puolestaan on pelannut nyt yhdeksän ottelua peräjälkeen ilman tappiota.

E-lohkon toisessa ottelussa AC Milan murskasi vieraissa Dinamo Zagrebin 4-0. Milan ohitti sarjataulukossa Salzburgin ja on ennen lohkopelien päätöskierrosta kiinni toisessa pudotuspelipaikassa.

F-lohkossa Leipzig kukisti kotikentällään Real Madridin 3-2. Lohkon toisessa ottelussa Celtic ja Shahtar Donetsk pelasivat tasan 1-1.

Leipzig varmisti pudotuspelipaikkansa lohkoa johtavan Realin jälkeen.

H-lohkossa PSG pehmitti Makkabi Haifan 7-2, ja Benfica kukisti Juventuksen 4-3. Lionel Messi ja Kylian Mbappe tekivät PSG:stä kaksi maalia mieheen.

Vierastappio Lissabonissa merkitsi sitä, että Juventuksen tie Mestarien liigan pudotuspeleihin nousi pystyyn. Niihin jatkavat PSG ja kovaan vireeseen vertynyt Benfica.

mercredi 26 octobre 2022 11:45:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga