Kreikkalaisen salaatin ainekset saavat uunissa uuden ulottuvuuden.
Annos on kuin uunissa käynyt kreikkalainen salaatti, siis täydellinen syksyyn ja talveen. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Uunifetapasta on pelastanut monesti kuumeiselta "Mitä tänään syötäisiin" -pohdinnalta. Versioita pastasta on monia, ja tässä tulee astetta kevyempi mutta takuulla vähintään yhtä herkullinen uunifetaohje.
Tällä kertaa fetan ja tomaattien joukkoon uunivuokaan lisätään kreikkalaisesta salaatista tuttuja oliiveja sekä vihreää paprikaa tai pieniä padron-paprikoita. Ne paahtuvat uunissa pehmeiksi ja makeutuvat sillä välin, kun ruoan makumaailmaa kirkastava punasipuli pikapikkelöidään.
Kun uunivuoan sisältö on hieman jäähtynyt, lusikoidaan sinne sipuli, tuoretta rucolaa sekä oreganoöljyä, joka syntyy sauvasekoittimella sekunneissa.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.