Itse tehty chiliöljy muuttaa valmisnuudelit hetkessä herkullisiksi.
Nuudeleiden seuraksi kannattaa valmistaa kasviksia ja jotain proteiinia. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Nuudelipussit kuuluvat monen kuivakaapin vakiovarusteisiin, mutta usein niiden mausteseokset ovat turhankin suolaisia ja voimakkaita. Seuraavalla kerralla kannattaa niiden sijaan maustaa nuudelit itse.
Parasta itse tehdyssä chiliöljyssä on se, että sen makua voi helposti säätää. Oheisesta reseptistä kannattaa aloittaa, ja muokata makua mausteita lisäämällä ja vähentämällä itselle sopivaksi.
Chiliöljy syntyy parissa minuutissa. Öljy laitetaan kuumenemaan pieneen kattilaan. Sillä välin kuumuutta kestävään kulhoon lisätään hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja kevätsipulia. Niiden lisäksi mausteina käytetään muun muassa seesaminsiemeniä ja -öljyä ja tähtianista.
Kattilassa kuumennut öljy kaadetaan mausteiden päälle mahtavan sihinän saattelemana ja ihana tuoksu valtaa aistit. Kun kuplinta lakkaa, öljyä voi lusikoida kypsien nuudeleiden - tai minkä tahansa muunkin ruoan - päälle.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.