Ilta Sanoma

Nopea mikrokakku on helposti valmistuva leivonnainen.

Pienet kakut valmistuvat nopeasti.

Pienet kakut valmistuvat nopeasti. Kuva: Taru Vihavainen

Helpon pikkukakun valmistaminen onnistuu vaikka koululaisilta. Leipominen on mukavaa puuhaa kavereiden tai perheen kesken.

Helpon mikrokakun ainekset vain sekoitetaan keskenään. Marjoina voi käyttää esimerkiksi vadelmia ja mustikoita.

Kakku kypsyy mikrossa, joten se nopeuttaa ja helpottaa leivontaa. Kannattaa huomioida, että myös mikrokakku ja käytettävä astia ovat hyvin kuumia kypsentämisen jälkeen, joten käytä pannulappuja tai vastaavaa, kun käsittelet kuumaa astiaa.

Käytä mittauksessa ruokalusikka- ja teelusikkamittaa, niin saat varmasti oikean määrän aineksia taikinaan. Teelusikka on tilavuudeltaan 5 millilitraa ja ruokalusikka 15 millilitraa.

Ylimääräisestä valkuaisesta voi valmistaa vaikka marenkia.

Annoksia: 1-2

1 1/2 rkl voita

2 rkl maitoa

1 keltuainen

5 rkl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/4 tl leivinjauhetta

2 rkl marjoja

Laita voi ja maito noin 3-4 desilitran mikronkestävään kuppiin tai muuhun mikronkestävään astiaan.

Lämmitä aineksia mikrossa sen verran, että voi sulaa maidon joukkoon. Anna jäähtyä pieni hetki.

Erottele kananmunasta valkuainen ja keltuainen. Sekoita keltuainen voi-maitoseoksen joukkoon.

Kuva: Taru Vihavainen

Mittaa kuivat aineet reseptin järjestyksessä edellisten joukkoon.

Sekoita ainekset hyvin sekaisin.

Murskaa isot vadelmat mustikoiden joukkoon, niin saat enemmän sattumia valmiiseen kakkuun.

Kuva: Taru Vihavainen

Lisää marjat taikinan joukkoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. Pyyhkäise tarvittaessa talouspaperilla astian reuna siistiksi ennen kypsennystä.

Kypsennä kakku mikrossa 750 W teholla noin kahden minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä.

Voit tarjoilla mikrokakun esimerkiksi vaniljajäätelön ja kermavaahdon kanssa.

Kuva: Taru Vihavainen

Kuva: Taru Vihavainen

Kuva: Taru Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kuva: Tuomas Vihavainen

Ilta Sanoma
dimanche 23 octobre 2022 13:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.