Sekä latva- että maa-artisokat ovat maukkaita loppuvuoden kasviksia.
Luksuksen tunnetta pastaan saa viimeistelemällä sen tryffeliöljyllä ja pecorinoraasteella. Kuva: Panu Pälviä
Säilötyt latva-artisokansydämet ovat hyvin maukkaita, mutta niiden käyttö tuntuu hieman hankalalta niiden vaihtelevan koostumuksen takia.
Tässä ohjeessa artisokansydämet soseutetaan hurmaavan maukkaaksi pastakastikkeeksi yhdessä sitruunanmehun, valkosipulin, mausteiden ja öljyn kanssa. Kastikkeen joukkoon revitään vielä tuoretta salviaa.
Kastikkeen lisäksi pastaan lisätään paistettuja sieniä tuomaan täyteläistä makua.
Pastan nimi on kahden artisokan pasta, sillä annokset viimeistellään ohuilla, uunissa rapeaksi paahdetuilla maa-artisokan viipaleilla.
Mikä parasta, muhkuraisia maa-artisokkia ei tarvitse kuoria, kunhan ne pesee hyvin juuresharjalla!
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.