SM-liigassa pelataan lauantaina kuudella paikkakunnalla.

Otto Somppi otti kovan taklauksen HIFK:n Otto Karviselta.

Otto Somppi otti kovan taklauksen HIFK:n Otto Karviselta. Kuva: Oskari Mäkisarka / Lehtikuva

SaiPa aloitti aikakautensa uuden päävalmentajansa Ville Hämäläisen alaisuudessa lauantaina kotiottelussa sarjakakkosta Kärppiä vastaan hyvin. Se sai lentävän lähdön toiseen erään iskemällä reiluun minuuttiin kaksi maalia.

SaiPan avausmaalin iski Kristian Pospisil ja alle minuutti myöhemmin Antoine Morand tuplasi kotijoukkueen johdon.

Kärpät kavensi pelin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla 1-2:een, mutta SaiPa ei suostunut olemaan maalin johdossa kauaa. SaiPa kairasi kahden maalin johtonsa takaisin vain noin kaksi minuutti kavennuksesta.

Raumalla vierasjoukkue HIFK:n Otto Karvinen sai ulosajon taklattuaan Lukon Otto Somppia.

Somppi ei huomannut kovaa vauhtia tullutta Karvista, jonka taklaus osui raumalaispelaajaa ylävartaloon. Somppi asteli tilanteen jälkeen verta vuotavana pukukoppiin.

Somppi ei vaikuttanut loukkaavan tilanteessa pahasti.

Karvisen ulosajon lähteen ottelun tunnetila nousi huomattavasti ja rangaistuksia jaettiin hanakammin.

Lukko avasikin ottelun maalihanat ajassa 35.57 Harri Kainulaisen ylivoimamaalilla.

Kierroksen ainoa avauserän maali nähtiin Hämeenlinnassa, missä KooKoon Oskari Manninen vei vierasjoukkueen johtoon.

KooKoo oli avauserässä aavistuksen vahvempi vieden laukaustilaston 11-7. Toisen erän alku oli puolestaan kotijoukkueen tulitusta, kun KooKoo ei saanut laukaustakaan Matias Rajaniemen maalille toisen erän kahdeksan ensimmäisen peliminuutin aikana.

KalPan ja Jypin välisen kamppailun avauserässä ei rustattu ainuttakaan tilastomerkintää, mutta tämä trendi muuttui täysin toisessa erässä.

JYP sai ensimmäisen viiden minuutin aikana yhteensä kolme rangaistusta, ja KalPa onnistui kertaalleen ylivoimamaalinteossa. Kuopiolaisten avausmaalin napautti Colby Sissons.

Porissa kotijoukkue Ässien nelosketju osoitti, että käsiä löytyy myös alemmista hyökkäysketjuista.

Jami Virtanen niittasi ahkeran karvauksen päätteeksi joukkueensa johtoasemaan Jukureita vastaan toisen erän alkuun.