Ideal Du Pommeau marssi suvereeniin voittoon raskaasta reissusta huolimatta.

Sébastien Guarato pääsi jälleen juhlimaan. (arkistokuva)

Sébastien Guarato pääsi jälleen juhlimaan. (arkistokuva) Kuva: Juho Hämäläinen / Suomen Hippos

Ranskan ravipyhätössä, Pariisin liepeillä sijaitsevalla Vincennesin raviradalla ajettiin perjantai-iltana 4-vuotiaiden lämminveristen UET GP. Eurooppaderbyksikin kutsutussa kisassa voittajaa odotti hulppea 200?000 euron palkinto.

Klassikkokisan voittaja on tullut viime vuosina joko Ranskasta tai Ruotsista. Tämän vuoden osallistujatusinasta vain yksi tuli jostain muusta maasta.

Voitto jäi Ranskaan, sillä Ideal Du Pommeau ei jättänyt parhaasta mitään epäselvyyttä.

Ori runnoi suursuosikiksi pelatun Italiano Veron rinnalta maailmanluokan hevosen elkein arvovoittoon. Björn Goopin ajama Iznogoud Am kiri ruotsalaisten iloksi toiseksi rikkoen ranskalaisten dominointia. Suoritus palkittiin 100?000 eurolla. Patonkimaan edustajat valloittivat seuraavat kolme sijaa.

Matthieu Abrivardin ohjastaman Ideal Du Pommeuan voittoaika oli 11,5a/2100 metriä.

Huippulupaus on juossut vasta 14 starttia, joista se on voittanut yhdeksän. Uran tienestit nousivat 355?000 euroon. Terveenä pysyessään valmentajavelho Sébastien Guaraton treenattava tulee moninkertaistamaan voittosummansa.

Vuodesta 1985 lähtien ajetun UET Grand Prixin finaali on järjestetty Suomessa viisi kertaa. Viimeksi vuonna 2019 Vermossa, jolloin Guaraton valmentama Face Time Bourbon oli täysin suvereeni.

Suomalaisedustajia ei tänä vuonna finaalissa nähty. Hurjalla 20?000 euron sakkomaksulla mukaan maksettu Lara Boko laukkasi karsinnassa.

Vuosien saatossa siniristilippu on noussut salkoon suomalaisvoiton kunniaksi kaksi kertaa. Jexpress Dahlia järjesti kotivoiton vuonna 1992, kun UET GP ajettiin Teivossa. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Brad De Veluwe oli paras Saksan Gelsenkirchenissä.

samedi 15 octobre 2022 00:06:00 Categories: Ilta Sanoma Ravit