Ilta Sanoma

Rapeat, paperinohuet kerrokset yhdistyvät pehmeään ja täyteläiseen täytteeseen.

Piirakka on yllättävän ruokaisa ja täyttävä.

Piirakka on yllättävän ruokaisa ja täyttävä. Kuva: Panu Pälviä

Hauras, ohut ja rapea filotaikina sopii pasteijoiden ja baklavan lisäksi myös erilasiin piiraisiin. Sen ohuet kerrokset rapeutuvat uunissa tehokkaammin kuin lehti- tai voitaikinan.

Tässä ohjeessa filopiiraan täytteeksi laitetaan eilisen keitettyjä perunoita, pehmeäksi paistettua purjoa sekä rapeaa pekonisilppua. Täyte pysyy koossa kerma-munaseoksen avulla, ja se maustetaan muun muassa tuoreella timjamilla.

Osa filolevyistä voidellaan ja kasataan pinoksi, joka nostetaan irtopohjavuokaan niin, että filon reunat nousevat vuoan reunoille. Täyte kaadetaan vuokaan ja loput filolevyt voidellaan ja rypistetään piirakan päälle rapeutuvaksi kerrokseksi.

Piiras kypsyy uunissa hieman alle tunnissa. Sen jälkeen sen on hyvä antaa rauhassa vetäytyä ja hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 14 octobre 2022 13:34:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.