Mehukkaat ja hieman pehmeät omenat sopivat erinomaisesti tähän piirakkaan.
Piirakan pinnalle nokareina lisätty voi ehkäisee piirakan kuivumista uunissa. Kuva: Panu Pälviä
Valmis murotaikina, muutama hapokas omena ja ainekset herkulliseen pähkinämuruun. Muuta ei tarvita tähän herkulliseen mutta helppoon omenagaletteen.
Galette on ranskalainen rento piirakka, joka tehdään suoraan pellille ilman piirakkavuokaa. Pohja kaulitaan ohueksi, sitruunalla piristetyt ohuet omenalohkot ladotaan pohjan päälle niin, että reunoille jää noin viisi senttiä tilaa. Pähkinämurun ainekset yhdistetään ja ripotellaan omenoiden päälle.
Sitten vain taitetaan pohjan reunat täytteen päälle, voidellaan reunat ja laitetaan piirakka paistumaan. Parasta tällainen piirakka on vaniljajäätelön kanssa.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.