Kaivattua vaihtelua paistettuihin perunoihin saa tällä maustesekoituksella.
Perunoiden seuraksi sopii nokare paksua jogurttia. Kuva: Reetta Pasanen
Paistetut perunat ovat hyvä lisuke, joka syntyy kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Perunoiden makumaailma viedään tässä reseptissä Intiaan.
Ennen perunoita paistinpannulle päätyy hienonnettua kevät- tai kesäsipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Niitä paistetaan pannulla reilussa öljyssä mausteiden kanssa ja samalla keittiöön leviää huumaavan lämmittävä tuoksu.
Perunoita voi litistää hieman ennen pannulle lisäämistä, näin niihin syntyy pintaa, johon mausteet tarttuvat paremmin.
Tämän ruoan erikoisuus on tuoreessa curry-yrtissä, jota voi löytää puutarhaliikkeistä. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit yrtin sijaan lisätä pannulle noin ruokalusikallisen currymaustetta.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.