Vimpelin Veto ja Jyväskylän Kirittäret ottivat toiset kiinnitykset pesäpallon Suomen mestaruuksiin.

Sekä miesten että naisten Superpesiksen finaaleissa lauantaina juhlineet joukkueet ottivat toiset kiinnitykset Suomen mestaruuteen.

Vimpelin Veto kaatoi vieraskentällä Manse PP:n puhtaasti 2-0 (3-0, 4-2), kun taas Jyväskylässä Kirittäret löi Tampereen naiset kotonaan 1-0 (12-5, 4-4).

Vimpelin Veto ja Jyväskylän Kirittäret ovat 2-0-sarjajohdossa tamperelaisvastustajiaan vastaan.

Mestaruus on molemmille katkolla ensi lauantaina. Vimpelillä kotikentällään, Jyväskylällä vieraissa.

Tampereella pelatussa miesten finaalissa ulkopeli näytteli suurta roolia, ja juoksut syntyivät pääosin vastustamattomilla lyönneillä.

Vimpelin parhaana palkittiin lautasen ääressä hyvän ottelun pelannut lukkari Teemu Kinnunen. Kinnusen lisäksi mallikkaasti kentälle mennyt (kärkilyönnit 8/10) kärkietenijä Mikko Vihriälä oli oivalla pelipäällä ja löi ottelussa yhden kunnarin.

Manse PP:n parhaana palkittiin joukkueensa ainoan lyödyn juoksun kumauttanut Henri Puputti, joka pelasi takakentällä vahvaa ulkopeliä. Manse teki ottelussa kaksi juoksua, joista toinen syntyi harhaheitolla.

Jyväskylän sunnuntaipäivässä Kirittäret oli avausjaksolla tyly emäntä Manse PP:lle.

Kirittäret hurjasteli iloisella sisäpelillä ensimmäisen jakson avausvuoroparissa peräti seitsemän juoksua. Pelkästään tämä riitti jaksovoittoon, sillä Mansen juoksut jäivät ensimmäisellä jaksolla viiteen.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempaa vääntöä, ja Manse näytti menevän menojaan toisessa sisävuorossaan, kun se takoi peräti neljä juoksua.

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Kotijoukkue ei tästä lannistunut, vaan kampesi itsensä kolmannen tasoittavassa sisävuorossa tasoihin 4-4:ään. Kun Manse ei onnistunut viimeisellä sisävuorollaan juoksun teossa, jyväskyläläisjuhlat olivat valmiit.

dimanche 11 septembre 2022 21:37:00 Categories: Ilta Sanoma Pesäpallo