Kanada löi Nuoret Leijonat maalein 6-3.

Kanada juhli 6-3-voittoa Suomesta.

Kanada juhli 6-3-voittoa Suomesta. Kuva: Jason Franson / ZUMA

Edmonton

Nuoret Leijonat kohtasi nuorten MM-jäillä isäntämaa Kanadan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Kanada vei A-lohkon päätöskamppailun lukemin 6-3.

Kanada rallatteli toiselle erätauolle 5-1-johdossa, eikä Suomi tästä enää toipunut.

Kanada sortui lukuisiin jäähyihin ottelun aikana, mitä säesti iso rangaistus polvitaklauksesta.

Leijonien hyvä ylivoima ei ollut Kanadaa vastaan tarvittavalla tasolla tasoittavien osumien tekemiseen.

Kanada vei laukaukset 37-25, vaikka Suomi pelasi hurjan määrän ylivoimaa.

Suomi sai otteluun hyvän alun ja sai useita hyviä hyökkäyksiä Kanadan puolustusalueelle. Vaahteranlehtipaitojen ensimmäinen laukaus kohti maalia tilastoitiin ajassa 6.21.

Suomen kannalta harmi, että ensimmäinen kanadalaiskuti upposi Leevi Meriläisen taakse. Brennan Othmann ohjasi kiekon komeasti ilmasta Suomen maaliin.

Maalin jälkeen Kanada otti pelin hallinnan. Oli Nuorten Leijonien vuoro katsella sivusta vastustajan iloista hyökkäyspeliä.

Kotiyleisön suosikki tuplasi johtonsa 12.14 Tyson Foersterin ylivoimaosumalla. Kiekon alueelle tuonut Ridley Greig hassutti suomalaispuolustajia, joista toinen liukui Meriläisen päälle. Tämän jälkeen Foersterilla oli helppo työ latoa joukkueensa toinen osuma.

2-0-osuman jälkeen Nuoret Leijonat heräsi ja peli-ilme muuttui ottelun alun kaltaiseksi. Suomen ykkösnyrkki sai heti seuraavassa vaihdossa hyvän pitkän pyörityksen Kanadan puolustusalueelle.

Muutama minuutti edellisestä ja Kanada iski jälleen. Superlupaus Connor Bedard polki puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon laserin tarkasti ohi Meriläisen.

Kaikki Kanadan kolme avauserän osumaa olivat hienoja maaleja, eikä niitä voi laittaa maalivahti Meriläisen piikkiin.

Ottelun toinen erä alkoi suomalaisittain katastrofaalisesti. Kanada iski 4-1-osuman puolen minuutin pelin jälkeen ja sai erinomaisen startin.

Kanadalaiset saivat toisen erän aikana useita läpiajoja, mutta Meriläinen torjui upeasti Suomen maalilla pitäen Nuoret Leijonat pelissä mukana.

Lopulta Meriläinenkään ei pystynyt torjumaan kaikkia kanadalaisyrityksiä. Kanadan kapteeni Mason McTavish iski ylivoimalla joukkueensa illan viidennen osuman suoraan syötöstä.

Kolmas erä oli tasainen, mutta Suomen viiden minuutin ylivoima piti Kanadan poissa hyökkäysalueelta. Kanadan Will Cuylle taklasi polvella suomalaispelaajaa tämän tuodessa kiekkoa hyökkäysalueelle ylivoimalla.

Suomen erinomaisesti tässä turnauksessa toiminut ylivoimapeli oli Kanadaa vastaan jäissä. Pitkän ylivoiman aikana tuli hetkiä, jolloin pakkopeli pyöri hienosti, mutta myös hetkiä, jolloin kiekkoa ei saatu edes vietyä Kanadan alueelle.

Lopulta Suomen ylivoima iski 3-5-kavennuksen, mutta se tuli liian myöhään.

Tappion myötä Suomi sijoittui lohkonsa toiseksi.

mardi 16 août 2022 06:57:00 Categories: Ilta Sanoma Jääkiekko