Kanada juhli kotikaukalossaan Nuoria Leijonia vastaan. Suomi sai hengen päälle viimeisessä erässä." /> Kanada juhli kotikaukalossaan Nuoria Leijonia vastaan. Suomi sai hengen päälle viimeisessä erässä." />

YLE

Suomi jäi Kanadan jalkoihin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonsissa. Kisaisäntä oli selvästi edellä ja juhli voittoa maalein 6-3.

Suomi on näin ollen lohkonsa toinen ja pelaa puolivälierässä Saksaa tai Ruotsia vastaan. Näiden maiden kello viideltä alkavan keskinäisen ottelun häviäjä asettuu Suomea vastaan.

Nuoret Leijonat oli kahdessa ensimmäisessä erässä vaisu. Kanada loisti erityisesti irtokiekoissa ja kiekottomassa pelissä. Se voitti kaksinkamppailut ja karkasi useita kertoja läpiajoon nopealla reagoinnillaan.

Kisaisäntä tylytti avauserään kolme maalia. Ensin Brennan Othmann ohjasi viivavedon verkkoon ajassa 6.14. Vajaa kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski ylivoimalla, kun Tyson Foerster lapioi irtokiekosta maalin Ridly Greigin yksilösuorituksen ansiosta.

Kanada juhlimassa maalia.
Kanada juhli avauserässä kolmesti maalia.Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Kanadan kolmas maali oli ensi kesän ykkösvaraukseksi povatun Connor Bedardin näytös. 17-vuotias nuorukainen luisteli oikealta laidalta loistavaan paikkaan ja viritti huipputarkan sekä nopean laukauksensa yläkulmaan.

Nuoret Leijonat nousi vielä avauserän lopulla pukukoppimaalilla peliin mukaan. Kalle Väisänen petasi keskelle paikan Samuel Heleniukselle, jonka laukaus painui yläkulmaan.

Samuel Helenius juhlimassa maalia.
Suomi juhlimassa Samuel Heleniuksen osumaa.Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Kanada latoi kuitenkin heti toisen erän alkuun kylmää vettä Leijonien niskaan. Pelikello ehti kulua vain 31 sekuntia, kun Greig latoi irtokiekon verkkoon.

Nuoret Leijonat ei saanut toisessakaan erässä Kanadan nopeita kääntöä kuriin. William Dufour pääsi läpiajoon kahdesti ja Kent Johnson kertaalleen. Suomi selvisi näistä ainoastaan Leevi Meriläisen torjuntojen ansiosta.

Kanada iski lopulta ylivoimalla. Tälllä kertaa verkkoa heilutti suorasta syötöstä Mason McTavish. Osuma oli sentterille turnauksen seitsemäs.

Päätöserän alussa Suomen Joakim Kemell kavensi tilanteeksi 2-5 ohjaamalla Topi Niemelän laukauksen verkkoon. Suomi sai maalista henkeä päälle ja pääsikin minuutin ajaksi kahden miehen ylivoimalle.

Suomi oli ylivoimalla kaikkiaan kuusi minuuttia putkeen, sillä Juuso Mäenpäätä polvella taklannut Will Cuylle sai 5+20-minuutin rangaistuksen ja joutui ennenaikaisesti suihkuun.

Suomi ei onnistunut näistä ylivoimista, mutta myöhemmin Leijonat käytti erikoistilanteensa. Viimeistelyssä onnistui Roby Järventie, joka tinttasi kavennuksen Kemellin syötöstä.

Kanadan Dufour sai iskeä loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin.

Nuorten Leijonien tunne jäänyt vajaaksi - asiantuntija huolissaan: "Pahimmassa tapauksessa Kanada voi pyyhkiä Suomella lattiaa"

Nuoret Leijonat murjoi Slovakian huipputehokkaalla ylivoimalla - Joakim Kemell selvisi rajusta polvitaklauksesta

mardi 16 août 2022 06:47:17 Categories: YLE jääkiekon nuorten MM-kisat