Sport Content

Nuoret Leijonat hotkaisi Slovakian - melkoinen ilotulitus!

Sport Content - logo Sport Content 15.08.2022 00:14:45 Sport Content

Nuoret Leijonat hotkaisi Slovakian sunnuntaina suupalana 9-3 -numeroin. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa Suomi iski kaksi ylivoimamaali ja karkasi 6-2 johtoon. Suomi oli vienyt avauserän 2-1.

Antti Pennasen luotsaama Suomi ei tosiaankaan aikaillut. Kiekko oli ensimmäisen kerran Slovakian maalissa jo 35 sekunnin jälkeen. Kapteeni Roni Hirvonen riisti kiekon Reyen Petrovickylta ja Kasper Simontaival sivalsi sen maalin edestä yläkulmaan (video tämän tekstin alla).

Slovakia tuli ajassa 7.42 tasoihin Peter Repcikin toimesta. Suomen tolppien välissä pelannut Juha Jatkola oli voimaton.

Ottelussa kaksi maalia ylivoimalla viimeistellyt Joel Määttä järjesti Suomen uudelleen johtoon reilut kuusi minuuttia Slovakian tasoituksen jälkeen.

Suomi jatkoi toisessa erässä ensimmäisen malliin. Kiekko oli Slovakian nuotassa 24 sekunnin jälkeen. Ylivoimamaali oli Hirvosen käsialaa.

Servac Petrosvky toi Slovakian vielä maalin päähän ajassa 27.04, mutta sen jälkeen Nuoret Leijonat karauttivat lopullisesti karkuteille.

Määttä iski toistamiseen ylivoimalla ajassa 31.42, Aatu Räty lisäsi johdon kolmeen maaliin vajaat viisi minuuttia myöhemmin ja Oliver Kapanen nosti taululle 6-2 numerot, kun erää oli vajaat kaksi minuuttia jäljellä.

Kolmas erä oli enää pelkkää kosmetiikkaa. Kalle Väisänen vei Suomen 7-2 -johtoon ja Libor Nemec kaunisteli lukemia Slovakian osalta, kun erästä oli pelaamatta reilut kymmenen minuuttia.

Simontaival ja Kasper Puutio tekivät Suomen kaksi viimeistä maalia. Puution ajassa 55.17 syntynyt 9-3 -osuma oli Suomen viides ylivoimamaali.

Nuoret Leijonat pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa Suomen aikaa tiistaina klo 01.00 Kanadaa vastaan.

Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

lundi 15 août 2022 03:14:45 Categories: Sport Content