Ilta Sanoma

Vaikeinta on malttaa odottaa kakun jäähtymistä.

Pensasmustikat ovat avain kauniin täplikkääseen kakkuun.

Pensasmustikat ovat avain kauniin täplikkääseen kakkuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Mustikoiden täplittämä sitruunalla raikastettu kakku on ihanan mehevä ja täydellistä tarjottavaa loppukesän vieraille.

Kakkutaikina on muutoin tavallinen voi-sokerivaahtoon vatkattujen kananmunien ja kuivien aineiden taikina, mutta se maustetaan raastetulla sitruunankuorella sekä purkillisella smetanaa.

Nämä takaavat ihanan hieman hapokkaan mutta todella mehevän lopputuloksen, joka on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä.

Kakkuun kannattaa käyttää pensasmustikoita, jotka pysyvät paremmin koossa kuin kosteammat metsämustikat. Näin ollen ne eivät värjää koko taikinaa vaan täplittävät sen kauniisti.

Metsämustikoita käytettäessä kannattaa niiden joukkoon sekoittaa hieman tärkkelysjauhoja.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 12 août 2022 23:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.