Vaikeinta on malttaa odottaa kakun jäähtymistä.
Pensasmustikat ovat avain kauniin täplikkääseen kakkuun. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Mustikoiden täplittämä sitruunalla raikastettu kakku on ihanan mehevä ja täydellistä tarjottavaa loppukesän vieraille.
Kakkutaikina on muutoin tavallinen voi-sokerivaahtoon vatkattujen kananmunien ja kuivien aineiden taikina, mutta se maustetaan raastetulla sitruunankuorella sekä purkillisella smetanaa.
Nämä takaavat ihanan hieman hapokkaan mutta todella mehevän lopputuloksen, joka on parhaimmillaan täysin jäähtyneenä.
Kakkuun kannattaa käyttää pensasmustikoita, jotka pysyvät paremmin koossa kuin kosteammat metsämustikat. Näin ollen ne eivät värjää koko taikinaa vaan täplittävät sen kauniisti.
Metsämustikoita käytettäessä kannattaa niiden joukkoon sekoittaa hieman tärkkelysjauhoja.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.