Ilta Sanoma

Hanna Sumarin kantarellipiirakan pohja on ohut ja mehevä, jolloin ihanasti sieniltä maistuva täyte pääsee oikeuksiinsa.

Hanna Sumari on tehnyt samaista piirakkaa aiemmin myöskin suppilovahveroista.

Hanna Sumari on tehnyt samaista piirakkaa aiemmin myöskin suppilovahveroista. Kuva: Hanna Sumari

Sieniä on taas alkanut tupsahdella metsiin, joten metsäretken päätteeksi sienisaaliista kannattaa nyt pyöräyttää syyskauden perinteistä herkkua - nimittäin piirakkaa.

Televisiosta tuttu juontaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari julkaisi blogissaan sienipiirakkareseptin, jota voittanutta ei taatusti ole. Se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Piirakkaan voi Sumarin mukaan käyttää mitä tahansa sieniä. Ihanan makuinen piiras syntyy erityisesti kantarelleista, joita kasvaa metsissä juuri nyt.

Parhaaksi tituleeratun kantarellipiirakan salaisuus on erityisesti sen mehevässä ja mukavasti rakennetta sisältävässä pohjataikinassa. Taikinaan lisätään nimittäin porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita.

Piirakan täytteeseen tulee ihanaa makua muun muassa kantarelleista, sipulista, valkosipulista ja rosmariinista. Mehevyyden lisäksi pohja on niin ohut, ettei se peitä täytteen ihania makuja.

- Tässä makua on pohjasta täytteeseen. Usein piirakkapohjat koostuvat vain vehnäjauhoista, rasvasta ja ehkä kananmunasta - eli makua ei juuri ole, Sumari sanoo.

Pohja:

100 g voita

100 g porkkanaraastetta

1 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Täyte:

200 g kantarelleja

3 pientä uuden sadon sipulia

1 rkl öljyä

1 dl maitoa

1 muna

1 valkosipulin kynsi raastettuna

2 dl juustoraastetta

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria

½ tl rosmariinia

Valmistusohjeet

Aloita tekemällä pohja. Sekoita keskenään rasva ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Tee täyte. Paista silputtua sipulia ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet.

Yhdistä kulhossa täytteen muut ainekset ja lisää lopuksi sieni-sipuliseos. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ilta Sanoma
jeudi 11 août 2022 21:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.