Kolmen kasviksen keitto saa makua juustoraasteesta.
Mätinokareella kruunattuna keitto muuttuu juhlavaksi alkupalaruoaksi. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Monelle hieman vieraampi pienikokoinen kyssäkaali eli kaalirapi on monipuolinen juures. Sitä voi syödä tuoreena tai kypsennettynä ja sen maku muistuttaa hieman lanttua, naurista ja aavistuksen retiisiä.
Kyssäkaali pehmenee nopeasti kypsyessään, joten se sopii erinomaisesti sosekeittoihin. Maukas ja helppo keitto syntyy kyssäkaaleista, sipulista ja jauhoisista perunoista. Kun keitto on soseutettu, joukkoon lisätään vielä ruokakermaa sekä juustoraastetta tuomaan täyteläisyyttä ja runsasta makua.
Tämä keitto sopii myös juhlavammaksi alkupalaksi, jos ruokakerman sijaan käyttää kuohukermaa ja keittoannokset koristelee kirkkaan oranssilla mätinokareella.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.