Englanti löi Saksan EM-finaalissa jatko-ottelun jälkeen.

Englannin Chloe Kelly juhli kuin Yhdysvaltojen Brandi Chastain vuonna 1999.

Englannin Chloe Kelly juhli kuin Yhdysvaltojen Brandi Chastain vuonna 1999. Kuva: LISI NIESNER / Reuters, Action Images / Reuters

Englannin Chloe Kelly riisui paitansa täpötäydellä Lontoon Wembleyllä tehtyään voittomaalin EM-finaalissa. Englanti voitti mestaruuden lyömällä Saksan finaalissa maalein 2-1.

Kelly törkkäsi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta 110. minuutilla. Wembley repesi liitoksistaan. Kelly empi hetken, koska pelkäsi, että maali hylätään. Sitten hän veti paidan päältään, pyöritti sitä päänsä yläpuolella ja juoksi ympäri kenttää onnensa kukkuloilla.

Upea, ikoninen hetki toi mieleen toisen vastaavan. Kun Yhdysvaltojen Brandi Chastain laukoi MM-kisojen voittomaalin rangaistuspotkukisassa Kiinaa vastaan vuonna 1999, hän otti onnenriemussa myös paitansa pois. Yhdysvaltojen Pasadenan Rose Bowlissa otettu kuva on yksi urheiluhistorian tunnetummista ja se päätyi monien lehtien kansiin.

Brandi Chastainista tuli urheilun legenda vuonna 1999.

Brandi Chastainista tuli urheilun legenda vuonna 1999. Kuva: Action Images / Reuters

Englanti siirtyi EM-finaalissa johtoon 62. peliminuutilla, kun Ella Toone viimeisteli läpiajosta upean maalin. Saksa tasoitti 17 minuuttia myöhemmin yhtä hienolla osumalla. Tasoituksen iski Lina Magull.

Englanti pääsi juhlimaan ensimmäistä jalkapallomestaruuttaan sitten vuoden 1966 MM-kisojen, jolloin finaalissa kaatui vanhalla Wembleyllä myös Saksa. Historiallista hetkeä todisti Wembleyllä sunnuntaina 87?192 katsojaa.

lundi 1 août 2022 01:07:00 Categories: Ilta Sanoma Jalkapallo