Mustikat sujahtavat täplittämään pehmeää tuorejuustotäytettä.
Piirakka kannattaa ottaa jääkaapista huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Kuva: Elvi Rista
Kuvittele mehevä mustikkapiirakka, pehmeä juustokakku ja ihana taikinamuru. Näistä rakennuspalikoista muodostuu loppukesän upein kahvipöytäherkku.
Mustikka-juustokakkuruudut valmistuvat kohtuullisen pienellä vaivalla. Pohja painellaan leivinpaperilla suojattuun piirakkavuokaan ja annetaan sen asettua kylmässä sen aikaa kun mustikkainen täyte ja muruseos valmistuvat.
Mustikoita tulee tähän piirakkaan runsaalla kädellä, noin 7 dl. Osan niistä voi sekoittaa tuorejuustotäytteeseen, joka lusikoidaan pohjan päälle. Loput mustikat ja muruseos ripotellaan pinnalle ja piirakkaa paistetaan uunissa, kunnes täyte hyytyy.
Tämän jälkeen pitää vielä malttaa odottaa piirakan jäähtymistä ja vetäytymistä. Hyvä idea onkin tehdä piirakka jo edellisenä päivänä jääkaappiin asettumaan.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.