Risotto kannattaa tehdä laadukkaaseen kasvis- tai sieniliemeen.
Pienet kantarellit voi hyvin jättää kokonaisiksi. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Onko sinunkin sosiaalinen mediasi alkanut täyttyä tuttujen sienikuvista? Nyt on aika lähteä etsimään loppukesän ihanimpia herkkuja lähikoivikosta.
Simppeli sienirisotto päästää hienostuneen kantarellin maun pääosaan. Sienien puhdistuksen jälkeen isoimmat paloitellaan, mutta pienet kantarellit voi jättää kokonaisiksi.
Kun sienistä on kuumalla pannulla irronnut suurin osa nesteestä, jatkuu risoton valmistus tavallisen kaavan mukaan. Pannulla kuullotetaan sipulit sekä riisit, annetaan viinin kiehahtaa ja lisätään lientä pikkuhiljaa koko ajan sekoitellen.
Tämä risotto saa juuston makua oluthiivahiutaleista, joten ruoka on vegaaninen. Hiutaleet voi halutessaan korvata parmesaaniraasteella ja lisätä joukkoon nokareen voita.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.