Pirteä sitruunamelissa sopii loistavasti mustikan makupariksi.
Kääretorttu kannattaa rullata lyhyemmältä sivulta alkaen, jolloin kerroksia tulee enemmän. Kuva: Panu Pälviä
Nyt sitä saa, nimittäin mustikkaa! Ainakin eteläisessä Suomessa mustikkasato on alkanut kypsyä ja kesän ensimmäisistä marjoista leivotaan herkkuja.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on tämä mehevä ja raikas kääretorttu, jossa sitruunamelissaan yhdistetään mansikan sijaan mustikka. Mustikoita tähän herkkuun uppoaa puoli litraa. Ne soseutetaan sokerin kanssa ja suurin osa soseesta levitetään jäähtyneelle torttupohjalle, jossa se kostuttaa ja maustaa pohjan tasaisesti.
Loppu täyte muodostuu kuohkeaksi vatkatusta ranskankermasta, joka tuo sitruunamelissan lisäksi rullaan raikasta ja hieman hapanta makua. Kaunis violetti kuorrute syntyy värjäämällä osa ranskankermasta mustikkasoseella.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.