Ilta Sanoma

Pirteä sitruunamelissa sopii loistavasti mustikan makupariksi.

Kääretorttu kannattaa rullata lyhyemmältä sivulta alkaen, jolloin kerroksia tulee enemmän.

Kääretorttu kannattaa rullata lyhyemmältä sivulta alkaen, jolloin kerroksia tulee enemmän. Kuva: Panu Pälviä

Nyt sitä saa, nimittäin mustikkaa! Ainakin eteläisessä Suomessa mustikkasato on alkanut kypsyä ja kesän ensimmäisistä marjoista leivotaan herkkuja.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on tämä mehevä ja raikas kääretorttu, jossa sitruunamelissaan yhdistetään mansikan sijaan mustikka. Mustikoita tähän herkkuun uppoaa puoli litraa. Ne soseutetaan sokerin kanssa ja suurin osa soseesta levitetään jäähtyneelle torttupohjalle, jossa se kostuttaa ja maustaa pohjan tasaisesti.

Loppu täyte muodostuu kuohkeaksi vatkatusta ranskankermasta, joka tuo sitruunamelissan lisäksi rullaan raikasta ja hieman hapanta makua. Kaunis violetti kuorrute syntyy värjäämällä osa ranskankermasta mustikkasoseella.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
samedi 23 juillet 2022 20:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.