Ilta Sanoma

Pellillisestä on helppo nyhtää itselle annospala, kun leipä on leivottu bostonpullan tyyliin.

Täytteeseen tai taikinaan voi raastaa myös muita jääkaapissa olevia juustoja.

Täytteeseen tai taikinaan voi raastaa myös muita jääkaapissa olevia juustoja. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Peltileipä vai suolainen bostonpulla? Kutsut tätä leivonnaista kummaksi tahansa on kuitenkin varmaa, että tuplajuusto ja kesäisen yrttinen täyte saavat veden herahtamaan kielelle.

Taikina valmistuu samaan tapaan kuin sämpylätaikina. Sen joukkoon lisätään kuitenkin reilusti raastettua parmesaanijuustoa ja osa vehnäjauhoista korvataan spelttijauhoilla. Sillä välin kun taikina kohoaa, sekoitetaan fetajuustosta, tuoreesta oreganosta ja kesäsipulista täyte.

Taikina kaulitaan isoksi levyksi ja täyte lusikoidaan tasaisesti sen pinnalle. Levy rullataan ja siitä leikataan parin sentin paksuisia paloja, jotka paistetaan pellillä bostonpullan tapaan. Parhaimmillaan leipä on hieman jäähtyneenä.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mercredi 20 juillet 2022 21:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.