Ilta Sanoma

Nyt voit tehdä itse tämän kesän hitiksi noussutta rapeaa chiliöljyä, jossa maistuvat valkosipuli ja seesaminsiemenet.

Chiliöljy sopii erinomaisesti muun muassa merenelävien kanssa tarjottavaksi.

Chiliöljy sopii erinomaisesti muun muassa merenelävien kanssa tarjottavaksi. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Rapea, hieman polttava ja paahteinen öljy sopii pirskoteltavaksi niin salaatteihin, grilliruokiin kuin erilaisiin nuudeliannoksiinkin.

Öljyn valmistus on älyttömän helppoa ja siinä on vain yksi erityistä huomiota vaativa vaihe. Valkosipuli ja seesaminsiemenet paistetaan öljyssä rapeiksi ja juuri ja juuri kullanruskeiksi. Tässä vaiheessa on oltava hyvin tarkkana ja kaadettava ne heti pois pannulta, jotta ne eivät pala ja muutu kitkeräksi.

Tämän jälkeen muut ainekset sekoitetaan niiden joukkoon ja öljy on valmista. Se kannattaa kaataa puhtaaseen lasipurkkiin ja säilyttää jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä jopa kuukauden, jos ei tule käytetyksi ensimmäisen viikon aikana.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mardi 19 juillet 2022 13:54:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.