Miesten 3 000 metrin estejuoksussa nähtiin hämmentävä tilanne, kun tv-kuvaaja eksyi juoksuradalle. Juoksijat joutuivat väistelemään kuvaajaa, mutta kukaan ei kaatunut." /> Miesten 3 000 metrin estejuoksussa nähtiin hämmentävä tilanne, kun tv-kuvaaja eksyi juoksuradalle. Juoksijat joutuivat väistelemään kuvaajaa, mutta kukaan ei kaatunut." />

YLE

Tv-kuvaaja eksyi väärään paikkaan väärällä hetkellä yleisurheilun MM-kisoissa tiistaina. Kuvaaja oli keskellä juoksurataa, kun 3 000 metrin estejuoksun finalistit jyräsivät kohti Eugenen Hayward Fieldillä.

Kuvaaja ei ilmeisesti huomannut juoksijoita lainkaan, sillä estefinalistit joutuivat väistelemään häntä. Vaarallinen tilanne nähtiin estefinaalin ensimmäisellä kierroksella, eikä kukaan juoksija esimerkiksi kaatunut. Kuvaajan virhe ei siis ainakaan merkittävästi vaikuttanut kilpailun lopputulokseen.

Erikoisen välikohtauksen voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Kilpailun ratkaisu nähtiin viimeisen kierroksen kiritaistossa. Marokon Soufiane El Bakkali karkasi muilta vesiesteen jälkeen viimeisessä kaarteessa.

Maailmanmestari El Bakkalin voittoaika oli 8.25.13. Hopealle tuli Etiopian Lamecha Girma ajalla 8.26.01. MM-pronssia nappasi Kenian Conseslus Kipruto ajalla 8.27,92.

Suomalaistuomari ihmettelee tähtiaiturin hylkäyksen taustoja - tilanne olisi voitu välttää yksinkertaisella keinolla: "Tässähän on kyse ihan fysiikasta"

Mitalivirettä ei löytynyt moukarista, mutta Yle Urheilu löysi stadionilta suomalaisen yleisurheilulegendan pojan - jätti Suomen isänsä kanssa yli 30 vuotta sitten

mardi 19 juillet 2022 08:45:01 Categories: YLE Yleisurheilun MM 2022