Ilta Sanoma

Shane Lowry on 2000-luvulla toinen suoritukseen yltänyt golfari.

Shane Lowryn lyönti on kohdallaan.

Shane Lowryn lyönti on kohdallaan. Kuva: Paul Ellis / AFP

Skotlannissa järjestetyssä golfin Britannian avoimessa mestaruusturnauksessa nähtiin harvinainen ja komea suoritus, kun irlantilaisgolfari Shane Lowry onnistui lyömään kahdella peräkkäisellä väylällä eaglen.

Eagle tarkoittaa väylän selvittämistä kaksi lyöntiä paria pienemmällä lyöntimäärällä.

Molemmat suoritukset tapahtuivat kauden viimeisessä majorkilpailussa väylillä, joissa ihannetulos eli par on neljä lyöntiä.

Hänestä tuli turnauksen ensimmäinen pelaaja 21 vuoteen, joka onnistuu tempussa. Edellisen kerran kaksi eaglea perättäisillä väylillä löi Phil Mickelson vuonna 2001.

Kilpailun näyttävä Viaplay yltyi hehkuttamaan suoritusta Twitterissä.

- Mitä täällä tapahtuu! Shane Lowry ja kaksi eaglea putkeen.

Kaksi peräkkäistä eaglea on harvinaista herkkua myös Lowrylle itselleen. Hän oli ennen tuoreita suorituksiaan pelannut Britannian avoimessa mestaruusturnauksessa 12 vuoden aikana 548 reikää ja tehnyt yhden eaglen.

Lowry sijoittui sunnuntaina päättyneessä kilpailussa sijalle 21. Hän hävisi kilpailun voittaneelle Australian Cameron Smithille 11 lyöntiä.