Perunat toimivat alusena neljän aineksen kalatahnalle.
Myös paahdettu sipulirouhe sopii hyvin perunaherkkujen päälle. Kuva: Ninna Lindström, Mika Ranta
Pieni suolapala, joka maistuu sekä heti lämpimänä että pitkin iltaa kylmänä, on hyvä lisä mökkireissun ruokasuunnitelmaan.
Kesän uudet perunat kypsyvät melko nopeasti uunissa, kun ne halkaisee kahtia. Halkaistu peruna toimii alustana erilaisille tahnoille ja yhdessä ne muodostavat herkullisen ja koukuttavan suolapalan.
Erinomainen yhdistelmä perunalle on anjovis- tai janssoninfileistä sekä smetanasta sekoitettu tahna, joka saa makua ruohosipulista. Paahtuneen ja hieman makean perunanpuolikkaan päälle lusikoitu suolainen ja voimakas tahna maistuu taivaalliselta vaikka saunan jälkeen.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.