Ilta Sanoma

Ruokalan viisi simppeliä ja herkullista arkiruokaohjetta pelastavat viikon ruokapulmasi.

Sosekeitot ovat helppoja, edullisia ja nopeita arkiruokia. Niitä voi myös pakastaa valmiiksi.

Sosekeitot ovat helppoja, edullisia ja nopeita arkiruokia. Niitä voi myös pakastaa valmiiksi. Kuva: Jukka Lehtinen

Jos pää lyö tyhjää viikon ruokasuunnitelman osalta, tässä viisi arkista ruokaideaa. Listalta löytyvä kukkakaalikeitto lienee ainakin yksi helpoimmista kasvissosekeitoista tehdä, mikäli juuri nyt ei innosta lähteä tekemään monen työvaiheen aterioita.

Kuva: Jukka Lehtinen

200 g basmatiriisiä

1 sipuli

2 valkosipulia

1 tl chilirouhetta

1 rkl raastettua tai hienonnettua inkivääriä

3 rkl öljyä

200 g katkarapuja

3 munaa

200 g herneitä

halutessasi tuoretta korianteria

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä kasarissa.

Lisää chilirouhe, inkivääri, katkaravut ja riisi kasariin. Jatka kuullotusta hetki.

Riko munat kulhoon ja riko niistä rakenne haarukalla kevyesti vispaten. Kaada riisien päälle. Sekoittele hetki ja lisää herneet. Tarjoile heti. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Valmistusaika: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

700 g kukkakaalia

9 dl kasvislientä

2 dl kolmen juuston ruokakermaa

nippu ruohosipulia

tarjolle raejuustoa, ruisleipää

Kuutioi kukkakaali ja keitä sitä kasvisliemessä, kunnes se on pehmeää.

Lisää kerma ja ruohosipuli.

Soseuta sauvasekoittimella.

Tarjoile lisänä ruisleipää ja raejuustoa.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

600 g ahvenfileitä

suolaa

pippuria

2 dl kermaa

nippu tuoretta tilliä

nippu tuoretta ruohosipulia

2 rkl sinappia

tarjolle perunoita

Suolaa ja pippuroi ahvenfileet. Lado ne uunivuokaan vierekkäin. Sekoita kerman joukkoon yrtit ja sinappi.

Sekoita. Kaada vuokaan. Paista 200 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia riippuen ahvenfileiden koosta.

Tarjoile lisänä perunoita.

Valmistusaika: 25 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

1 munakoiso

300 g kesäkurpitsaa

3 keskikokoista keitettyä perunaa

400 g jauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

2 tomaattia kuutioina

2 rkl tomaattipyreetä

suolaa

mustapippuria

1 rkl kuivattua oreganoa

paistamiseen öljyä

Valkokastike

25 g voita

0,5 dl vehnäjauhoja

5 dl täysmaitoa

suolaa

pippuria

150 g fetajuustoa

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista munakoiso- ja kesäkurpitsasiivuihin väri pannulla öljyssä.

Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi. Ruskista jauheliha, sipuli ja tomaatit. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja oreganolla. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa.

Lisää vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Murusta fetajuusto sekaan tai ripottele se kerrosten väliin.

Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kaikkia aineksia ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 1 t 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

600 g kypsää maissia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoa

8-10 dl kanalientä

2 dl kermaa

koristeeksi maissia

Irrota maissit kypsästä tähkästä tai sulata, jos käytät pakastemaissia. Säästä pari lusikallista maissia koristeeksi. Hienonna sipulit.

Kuullota kattilassa maissia ja sipuleita voissa. Lisää vehnäjauhot ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi.

Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoile. Koristele annokset maissilla.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4

Ilta Sanoma
lundi 18 juillet 2022 17:34:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.