Wilma Murto oli naisten seiväshypyn loppukilpailussa kuudes tuloksella 460 maanantaina. Murron kuudennen sijan myötä Suomi on saavuttanut nyt kaksi pistesijaa Oregonin MM-kisoissa. " /> Wilma Murto oli naisten seiväshypyn loppukilpailussa kuudes tuloksella 460 maanantaina. Murron kuudennen sijan myötä Suomi on saavuttanut nyt kaksi pistesijaa Oregonin MM-kisoissa. " />

YLE

Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Seiväshyppääjä Wilma Murto vastasi MM-kisojen toistaiseksi parhaimmasta suomalaissijoituksesta. Loistavasti hypännyt Murto oli kisan kuudes ulkoratakauden parhaallaan 460.

Kyseessä on paras suomalaisnaisen saavuttama sijoitus MM-tasolla sitten vuoden 2003 Pariisin kisojen, jolloin Mikaela Ingberg oli keihäässä neljäs. Tässä välissä myös Paula Tarvainen oli kuudes Helsingissä 2005.

Murto aloitti kisan vakuuttavasti. Hän ylitti aloituskorkeudet 430, 445 ja 460 kaikki ensimmäisellä yrityksellään. Korkeus 470 sen sijaan tuotti suomalaishyppääjälle haasteita. Hän oli äärimmäisen lähellä ylitystä viimeisellä yrityksellään, mutta pudotti riman alas rinnallaan.

- Hetken luulin, että rima jäi ja aika moni muukin luuli, että se jäi. Mutta sitten olin, että ei, Murto sanoi Ylen haastattelussa.

Murron sijoitus on MM-tasolla Suomen kaikkien aikojen paras naisten seiväshypyssä. Minna Nikkanen oli vuonna 2015 kymmenes samalla tuloksella. Murto oli Tokion olympialaisissa viides.

Kuudes sija on Suomen toinen pistesija näissä kisoissa. Silja Kosonen oli seitsemäs sunnuntai-iltana käydyssä naisten moukarifinaalissa. Suomella on tällä hetkellä kasassa viisi pistettä.

Yhdysvallat otti kisassa kaksoisvoiton. Sekä Sandi Morris että Katie Nagoette hyppäsivät maailmantilaston kärkituloksen 485. Nagoette kirjattiin kuitenkin mestaruus paremman pöytäkirjan turvin.

Kyseessä on Morrisin uran ensimmäinen arvokisavoitto ulkoradoilla. Hänellä oli ennestään kaksi MM-hopeaa sekä yksi olympiahopea. Hänellä on myös kaksi sisäratojen maailmanmestaruutta.

Seiväskisa oli muutenkin erittäin korkeatasoinen. Pronssia otti Australian Nina Kennedy tuloksella 480. Sijat neljä ja viisi otettiin tuloksella 470. Murto oli kisan kolmanneksi paras eurooppalainen.

Oletko todellinen penkkiyleisurheilija? Testaa tietosi Ylen Kisapähkinässä, vastaa viisi oikein ja voit voittaa liput Olympiastadionille Ruotsi-otteluun.

Silja Kososelle, 19, historiallisen kova sijoitus MM-moukarissa - "Onhan tämä ihan uskomatonta"

Yllättävä mitalisauma! Tilastot kertovat, että Krista Tervolla on illalla MM-pronssiin hyvä mahdollisuus

lundi 18 juillet 2022 09:07:33 Categories: YLE Yleisurheilun MM 2022