Silja Kosonen ylsi pistesijalle naisten moukarin MM-finaalissa. Krista Tervon kilpailu päättyi kolmen kierroksen jälkeen pettymykseen. " /> Silja Kosonen ylsi pistesijalle naisten moukarin MM-finaalissa. Krista Tervon kilpailu päättyi kolmen kierroksen jälkeen pettymykseen. " />

YLE

Silja Kosonen, 19,oli naisten moukarin MM-finaalissa Oregonissa parhaana suomalaisena seitsemäs 70,81 metrin heitollaan.

Kovatasoisessa loppukilpailussa kultaa nappasi tämän kauden tilastoykkönen, Yhdysvaltain Brooke Andersen tuloksella 78,96. Hopeaa saavutti Kanadan Camryn Rogers tuloksella 75,52 ja pronssia Yhdysvaltain Janee' Kassanavoid 74,86.

Kososen tulos ja pistesija on suomalaisessa naismoukarissa historiallinen. Aiemmin Sini Pöyry on yltänyt maailmanlaajuisissa kisoissa parhaimmillaan sijalle 12 Sidneyn olympialaisissa vuonna 2000.

Suomalaisnainen on yltänyt edellisen kerran MM-tasolla pistesijalle kotikisoissa Helsingissä vuonna 2005. Tuolloin Paula Tarvainen oli kuudes keihäänheitossa.

Olympiatasolla pistesijalle on yltänyt edellisen kerran Wilma Murto viime vuonna Tokiossa, kun hän sijoittui viidenneksi. Murto kilpailee seipään MM-finaalissa kello 3.10 Suomen aikaa.

Krista Tervo karsiutui viimeisiltä kierroksilta ja oli lopulta kymmenes. Tervon ensimmäinen ja viimeinen heitto jäivät häkin verkkoihin. Toinen heitto kantoi 69,04 metriin, mikä ei riittänyt kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Tervo kiskaisi karsinnassa kolmanneksi parhaimman tuloksen 73,83 metrin heitollaan. Finaali tuotti kuitenkin haasteita, sillä lajivalmentaja Kalle Lehmusvuoren mukaan myös kaksi karsintaheittoa jäivät häkkiin.

Suomen MM-finaalikolmikko on pistämässä tilastoja uusiksi - asiantuntija kiinnitti huomion suomalaisten olemukseen: "Paha vastustaja"

USA:n sprinttitähdeltä hirmuaika, Wilma Murron kilpakumppanin seiväs katkesi vaarallisesti - katso MM-kisayön puhuttavimmat tapahtumat

lundi 18 juillet 2022 01:52:15 Categories: YLE yleisurheilu