Esteratsastuksen superlupaus Jone Illi voitti Euroopan mestaruuden kilpailtuaan ensimmäistä kertaa junioreiden ikäryhmässä EM-kisoissa Espanjassa" /> Esteratsastuksen superlupaus Jone Illi voitti Euroopan mestaruuden kilpailtuaan ensimmäistä kertaa junioreiden ikäryhmässä EM-kisoissa Espanjassa" />

YLE

Suomen Jone Illi voitti junioreiden esteratsastuksen Euroopan mestaruuden hevosella Eolita L. 14-vuotias ratsastajalahjakkuus kisasi ensimmäistä kertaa junioreiden ikäryhmässä.

Illi lähti lauantain estefinaalin viimeiselle kierrokselle kokonaiskilpailun johdosta ja ratsasti puhtaan suorituksen myötä EM-kultaan. Mestaruusajaksi kirjattiin 64,89 sekuntia.

- Olen vielä täysin sanaton, enkä ole yhtään osannut sisäistää tilannetta. En osannut odottaa kultaa, Illi kommentoi Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Kilpailussa käytiin viisi kierrosta, joista kaksi finaalikierrosta ratsastettiin lauantaina. Ensimmäisessä osakilpailussa Illi pudotti esteen saaden 3,03 virhepistettä. Kaikki muut osakilpailut Illi ja Eolita L ratsastivat virheittä.

Suomen joukkueenjohtaja Markus Backlund uskoo, että nuoren Illin mestaruudella on kauaskantoisia vaikutuksia koko lajille. Maamme-laulun kuuleminen EM-kisoissa oli joukkueelle tunteikas hetki.

- Oli myös upeaa huomata miten isot ratsastusmaat ovat täältä kilpailuareenan laidalla huomioimaan meidän pientä Suomea. Muiden maiden joukkueenjohtajat eivät voineet uskoa, että Jone Illi on vasta 14-vuotias, Backlund kertoi tiedotteessa.

Kaksi viikkoa sitten Illi voitti junioreiden PM- ja joukkuekultaa. Tällä kaudella Illillä on hallussaan jo lähes 20 KV-luokkavoittoa aina 140-tasolla asti.

Junioreiden esteratsastuksen EM-kisat käydään Espanjassa. Hopeaa voitti belgialainen Aurelia Guisson ja No Limit vh Leigta Hof Z. pronssia saavutti pitkään kilpailun johdossa ollut belgialainen Evelyne Putters hevosella Nabeau van her Migroveld Z.