Esapekka Lapin epäonni jatkui Viron MM-rallissa.

Esapekka Lapin hyvin alkanut kilpailu sai onnettoman käänteen.

Esapekka Lapin hyvin alkanut kilpailu sai onnettoman käänteen. Kuva: Hannu Rainamo

Viron MM-rallissa hyvistä sijoista taistellut Toyotan Esapekka Lappi kärsi rengasrikon kilpailun 12. erikoiskokeella ja putosi neljänneltä sijalta seitsemänneksi.

Renkaanvaihdossa kesken erikoiskokeen tuhraantui pari minuuttia.

-?Hypyn alastulossa lähti rengas vanteelta. Oli pakko vaihtaa se, kun oli niin pitkä matka maaliin, Lappi kuvaili tilannetta Ylen välittämässä kenttähaastattelussa.

Osan MM-sarjasta ajava Lappi ylsi Ruotsin rallissa palkintokorokkeelle, mutta keskeytti Sardiniassa ja Kroatiassa. Virossa hän kärsi eilen jarruongelmista, eikä huono onni jättänyt rauhaan toisenakaan ajopäivänä.

MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä tykitti toisen peräkkäisen pohja-ajan ja johtaa kilpailua 15,7 sekunnilla tallitoveriinsa Elfyn Evansiin. Hyundain Ott Tänak on kolmantena, mutta ei pysy kotiteillään Rovanperän vauhdissa. Eroa on jo 51,3 sekuntia.

Hyundain Thierry Neuville nousi Lapin epäonnen myötä neljänneksi, Toyotan Takamoto Katsuta viidenneksi ja Fordin Adrien Fourmaux kuudenneksi.

Lappi on jäänyt kärjestä lähes neljä minuuttia, mutta kahdeksantena oleva Pierre Loubet on lähes minuutin suomalaisen perässä.

samedi 16 juillet 2022 15:22:00 Categories: Ilta Sanoma Ralli