Lemmikkieläinten kuljettaminen kaukoliikenteen busseissa voi osoittautua haastavaksi. Koiranomistaja Veera Honkasalo kertoo, ettei pääse koiransa" /> Lemmikkieläinten kuljettaminen kaukoliikenteen busseissa voi osoittautua haastavaksi. Koiranomistaja Veera Honkasalo kertoo, ettei pääse koiransa" />

YLE


Lemmikkieläinten omistajat ovat karulla tavalla huomanneet kaukoliikenteen busseissa liikkumisen haastavaksi. Onnibus on vallannut kaukoliikenteen reittejä ja syönyt kilpailijoita pois. Suurin osa reiteillä olevista busseista on kaksikerroksisia, joihin ei yhtiön sääntöjen mukaan oteta lemmikkieläimiä.

- Olen 20 vuotta kulkenut Helsingin ja Hartolan väliä, ja koko ajan on ollut koiria. Se on huomattava muutos, joka on tapahtunut viime vuosina. Käytännössä koiran kanssa on tullut aika mahdottomaksi pääseminen mökille, koiran omistaja Veera Vehkasalo harmittelee.

Onnibussilla on kahta erilaista bussia liikenteessä. Toinen on flex-vuoro, joka on lähempänä perinteistä bussia. Kaksikerroksiseen megavuoroon lemmikkieläimet eivät ole tervetulleita.

- Lähes kaikki Lahdentiellä ajavat Onnibussit ovat niitä megavuoroja, Vehkasalo tietää.

Muut sallivat, Onnibus ei

Muiden bussiyhtiöiden busseihin lemmikkieläimet ovat sallittuja, mikäli tilanne antaa myöden. Ainoastaan, jos samalle matkalle sattuu allergisia, joutuvat lemmikkieläimen kanssa matkustavat väistymään. Tosin eivät kesken matkaa.

- Kyllä meillä saa kuljettaa, mutta asiakkaan täytyy pitää omasta lemmikistään huolta ja mieluiten auton takaosassa. Jos joku asiakas on liian allerginen eikä mitenkään voida sovitella, että toinen istuu edessä ja toinen takana, sitten lemmikkien pitää jossain vaiheessa väistyä, mutta ei kesken matkaa, Pekolan liikenteen toimitusjohtaja Risto Pekola muotoilee.

Onnibus linja-auton kylki.
Onnibus on tehnyt linjauksen olla sallimatta lemmikkejä kaksikerroksisissa busseissaan.Matias Väänänen / Yle

Onnibussilla käytäntö ei ole yhtä sovitteleva. Heidän sääntönsä ovat ehdottomat lemmikkieläinten suhteen, kun puhutaan megavuoroista. Lemmikkejä ei sallita, koska ne vievät tilaa maksavilta matkustajilta.

- Bussi on aina välillä täynnä ja tilaa ei ole silloin hirveästi. Silloin tullaan ongelmaan, että mikä on lemmikin kokoraja. Näin ollen emme ole halunneet jättää kuljettajalle päätettäväksi, onko bernhardtilainen koira kielletty tai kenties pieni mäyräkoira sallittu. Olemme kategorisesti tehneet yksinkertaiset ehdot, Onnibussin toimitusjohtaja Lauri Helke perustelee.

Onnibus ei usko kysynnän kohtaavan

Onnibussin vuoroista suurin osa, varsinkin Helsinki-Hartola-välillä, on juuri kahden kerroksen megavuoroja. Myös sellaisia reittejä löytyy, joissa kulkee ainoastaan megavuoroja. Helken mukaan yhtiö ei harkitse linjauksiensa muuttamista.

- Tietysti yritämme saada aikaan Suomessa, että molempia tuotteita olisi tarjolla eri reiteillä. Kysyntä sen sitten ratkaisee. Meillä ei ole mahdollisuutta muuttaa kakskerroksisen bussin matkustusehtoa tältä osin, koska yritämme palvella mahdollisimman suurta asiakasjoukkoa. Silloin tällaiset marginaalitapaukset jäävät ulkopuolelle, Helke linjaa.

Veera Vehkasalo on pettynyt Onnibussin linjauksesta ja toivoo, että tulevaisuudessa myös lemmikkieläinten kuljettaminen kaukoliikenteessä helpottuisi.

- Flex-vuorojen lisääminen järkevälle tasolle olisi tärkeää, koska ei kysyntää voi edes mitata niin kauan, kun niitä on vähän tarjolla. Se ei ole vaihtoehto, jos kulkee keskellä yötä yksi vuoro. Ei siellä tietenkään ole ketään. Toivoisin heillä olevan enemmän halua ja tahtoa tehdä palvelusta sellainen, jota kaikki voivat käyttää, Vehkasalo toivoo.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 16.7.2022 klo 23:een saakka.

samedi 16 juillet 2022 00:31:49 Categories: YLE joukkoliikenne

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.