Ilta Sanoma

Kermaisen mehevät, lytätyt mäiskyperunat maistuvat erityisen ihanilta, kun ne tekee kesän varhaisperunoista.

Ihanat mäiskyperunat ovat loistava lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle.

Ihanat mäiskyperunat ovat loistava lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle. Kuva: Instagram @jenna.tapola

Uunissa meheväksi ja pinnalta rapeaksi paahdetut mäiskyperunat - jotka toisaalla tunnetaan myös lyttyperunoina - ovat yksinkertaisuudessaan keitettyjä, litistettyjä ja lopuksi uunissa paistettuja perunoita.

Kyseessä ei ole mikään uusi idea, mutta mäiskyt ovat niin maistuvia, että tästä herkusta on hyvä muistutella. Tällä kertaa mäiskyt ladotaan kauniisti vuokaan.

Mäiskyjä voi maustaa mielensä mukaan ja tarjoilla uuniperunoiden tapaan erilaisilla höysteillä.

Mäiskyperunat onnistuvat mistä tahansa perunalajikkeesta, joten ne ovat herkkua ympäri vuoden. Erityisesti kesällä niitä kannattaa valmistaa ihanan makuisista varhaisperunoista ja tarjoilla grilliruoan kaverina.

Jenna Tapola kertoi Instagram-tilillään @jenna.tapola tehneensä mäiskyperunoita aiemminkin. Uudet perunat tekivät kuitenkin ruoasta entistäkin herkullisemman.

- Halusin jotain vaihtelua tavallisille keitetyille uusille perunoille. Näihinhän voi hyödyntää myös edellispäivänä ylijääneet uudet perunat, hän kertoo.

Jennan mäiskyperunat saavat mehevyyttä ja makua muun muassa voista sekä punasipulista ja yrteistä. Pinnalle ripoteltu juustoraaste paistuu ihanaksi kuorrutteeksi. Täyteläinen ranskankerma on herkullinen lisä mäiskyperunoille.

Perunat näyttävät kauniilta, kun ne paistetaan ja tarjoillaan uuni- tai piirakkavuoassa. Mäiskyt valmistuvat kuitenkin yhtä hyvin myös uunipellillä.

Mausteita, kuten sipulia, yrttejä ja juustoa, voi latoa perunoiden päälle oman maun mukaan.

n. 700-800g uusia perunoita

50 g sulatettua voita

sormisuolaa

tuoretta rosmariinia

mozzarellaraastetta

punasipulia nipussa

ruohosipulia

1 prk (n. 200g) ranskankermaa

Pese ja keitä perunat kypsiksi.

Laita perunat uunivuokaan ja litistä ne juomalasin pohjalla tai lusikalla.

Lusikoi perunoiden päälle sulatettua voita, ja ripottele pinnalle sormisuolaa sekä pilkottua rosmariinia.

Lisää juustoraaste päälle.

Paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Lisää perunoiden päälle pilkottua sipulia ja ruohosipulia.

Tarjoile mäiskyt ranskankerman kanssa.

Ilta Sanoma
jeudi 7 juillet 2022 16:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.